Een museum in de avond bezoeken? In deze steden is het binnenkort Museumnacht

09 oktober 2024
3 Min. leestijd

Een museum in de avonduren bezoeken is vaak een hele andere beleving dan overdag. Daarom is het leuk om een keer een museumnacht te bezoeken. Vooral omdat er dan nog extra activiteiten worden georganiseerd. Elke stad biedt zo’n nachtelijke beleving op een andere datum. Dit zijn de museumnachten die je nog in 2024 kunt bezoeken.

Wanneer is het museumnacht in Amsterdam?

Op zaterdag 2 november 2024 is het Museumnacht Amsterdam. Je kunt deze avond vanaf 19.00 uur meer dan 70 musea bezoeken. Sommige hiervan zijn wel tot 02.00 uur open. Naast een museumbezoek, kun je ook genieten van (dans)voorstellingen, zijn er lezingen of je kunt meedoen met een workshop. Vergeet ook geen foto te maken in de photobooth.

Wanneer is het museumnacht in Den Haag?

Op zaterdag 12 oktober 2024 om 19.00 uur begint de Museumnacht in Den Haag. Op deze dag kun je ’s avonds bij meer dan 35 kunst- en cultuurinstellingen terecht. Daarnaast zijn er rondleidingen, workshops en je kunt bijvoorbeeld De Haagse Toren beklimmen. Speciaal voor deze gelegenheid rijden de ouderwetse bussen van Het Haags Bus Museum als pendeldienst rond. Het hele evenement duurt tot 01.00 uur ’s nachts.

De tickets voor het evenement in Den Haag zijn al uitverkocht. De organisatie raadt aan om TicketSwap in de gaten te houden. Dit is een ticketsite waar je veilig al gekochte tickets kun kopen en verkopen. Let wel goed op bij het kopen van een tweedehands kaartje. MAX Vandaag legt uit waarom.

Wanneer is het museumnacht in Enschede?

In het oosten van het land is op zaterdag 2 november Museumnacht Enschede 2024. Zo’n 20 locaties zijn opengesteld voor nachtelijk bezoek. Tussen 19.00 uur en 00.00 uur is alles in het thema duisternis. Nog niet alles is bekend over het evenement, maar je kunt het programma hier in de gaten houden. Wat je sowieso kunt verwachten is muziek, rondleidingen en workshops.

Kun je met een Museumkaart naar een museumnacht?

Je kunt meestal niet je Museumkaart gebruiken voor toegang tot een museumnacht. Dit komt omdat de musea zelf allerlei extra activiteiten hebben georganiseerd. Het is dan wel de bedoeling dat je een speciaal ticket voor het evenement koopt. Je kunt met dit toegangsbewijs meestal wel alle deelnemende musea in 1 stad en de bijbehorende activiteiten bezoeken.

Zijn er nog meer museumnachten?

Ja, veel (grote) steden houden een museumnacht. De meeste hiervan zijn al eerder in 2024 geweest. Het is dus nog even wachten tot hier weer een nachtactiviteit wordt georganiseerd. Tot die tijd kun je één van bovenstaande musea in de avond een keer bezoeken.

Ben je in een museum en gaat er per ongeluk iets kapot? Wij leggen hier uit wie er dan voor de kosten moet opdraaien.

Bronnen: Museumnacht Amsterdam, Museumnacht Den Haag, Museumnacht Enschede. Foto: ANP

Ben je benieuwd naar meer vakantienieuws en -tips?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van MAX vakantieman en Meldpunt en blijf op de hoogte van het belangrijkste consumentennieuws.

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!