Extra kosten door creditcardtruc bij autohuur

maandag 25 jul - MAX vakantieman Afl. 6 48:14 Min.

Jeanine Janssen en advocaat Els Doornhein starten een proefproces tegen Schiphol om duidelijkheid te krijgen wie er verantwoordelijk is voor de schade die vakantiegangers oplopen door de drukte op Schiphol.

De Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) schrapte door problemen een reeks vluchten waardoor honderden mensen hun vlucht geannuleerd zagen worden. Luchtvaartjournalist Menno Swart en Jeanine Janssen bespreken hoe de situatie nu is en welke oplossing gedupeerden is geboden.

Wanneer je een visum nodig hebt, dien je dat zelf regelen. Maar wat als het reisbureau aanbiedt het voor je te regelen en het dan mis gaat? Wie is verantwoordelijk voor de extra kosten? Advocaat Els Doornhein vertelt het.

Het huren van een auto op vakantie gaat niet altijd goed. Deze keer worden vakantiegangers gedupeerd door een creditcard truc, waardoor er een dure extra verzekering betaald moet worden aan de balie. Gerard Spierenburg van de Consumentenbond heeft tips tegen dit soort trucs van autoverhuurders.

Verslaggever Nhung Dam zoekt uit waarom het zo heerlijk is om vakantie in eigen land te vieren.

We laten ons rondleiden door gids Rob Andeweg in Hofstad Den Haag.

De kijkersvraag van deze week gaat over pech onderweg: mag je dan in je eigen auto blijven wachten op de sleepwagen?

De Mystery Guest test een hotel in de hoofdstad van Schotland: “Oude Rokerd” Edinburgh.

Reacties

Je kunt op dit moment niet reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!