Waarom zijn vakanties voor alleenstaanden duurder?

maandag 01 jul - MAX vakantieman Afl. 5 45:05 Min.

Met grote regelmaat krijgen we klachten over de relatief hoge kosten voor alleenstaanden die op reis gaan. Vaak betalen alleenstaanden een toeslag voor een reis of hun hotelkamer. Waarom is dat? Er zijn steeds meer alleenstaanden, dus zouden reisorganisaties daar ook beter op moeten inspelen. Te gast zijn onder meer demograaf Jan Latten en Hugo van Drie van Sunweb.

Een student wil voor zijn opleiding naar Sri Lanka om daar met olifanten te werken. Maar kort voordat hij vertrekt wordt Sri Lanka getroffen door heftige aanslagen. Zijn opleiding besluit dat de stage niet meer door mag gaan. Maar de student heeft zijn reis geboekt via een klein bedrijf dat studenten helpt aan stages en geen garantieregeling heeft voor dergelijke gevallen. Te gast is Frank Oostdam, directeur van de ANVR.

Niet iedereen is dol op verre reizen. Deze week zoeken we in de rubriek Groeten uit Holland een paar stellen op die op een steenworp van hun eigen huis vakantie vieren. Welke voordelen heeft dat?

Ook deze week sturen we de MAX Mystery Guest op pad. Hij reist naar Zandvoort waar hij een hotel aan zijn eigen inspectie onderwerpt.

En verslaggever Koen is voor de rubriek De Landkaart aan de Costa del Sol op zoek naar zonaanbidders, topografische kennis en culturele hoogtepunten.

Reacties

Je kunt op dit moment niet reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!