Jeanine Janssen: ‘Een pakketreis is misschien oubollig, maar wel zo veilig!’

12 augustus 2023
2 Min. leestijd

Het wordt vaak gezien als oubollig, het boeken van een pakketreis. Maar als er iets misgaat, dan hoef je in principe maar bij 1 partij aan te kloppen. Dat gaat in veel gevallen goed, maar soms ook niet, zoals bij mevrouw Van Holt. MAX Ombudsman Jeanine Janssen legt uit. 

Reis geboekt bij Expedia

Mevrouw Van Holt wilde met haar kleindochter van 11 een reis maken naar Boa Vista in Kaapverdië. Ze boekte een vlucht en een accommodatie via Expedia. De reis kostte om en nabij de 6.000 euro. De eerste vlucht was vertraagd, waardoor ze de vervolgvlucht misten. Er ging maar 1 keer per week een vlucht naar Boa Vista, dus ze vlogen naar Sal, van waar ze met een ferryboot verder moesten. Ook de ferryboot ging maar 1 keer per week met als consequentie dat ze nooit aankwamen op de plek van bestemming.

Bij een pakketreis is 1 partij verantwoordelijk

Het voordeel van een pakketreis is dat 1 partij verantwoordelijk is voor het gehele pakket en dat je daarvan hulp en bijstand mag verwachten. Toch bleek Expedia deze regels niet te begrijpen. Ze boden geen hulp en bijstand en verwezen mevrouw naar Swissair, van de vertraagde eerste vlucht. Mevrouw kreeg geen poot aan de grond. Ze klopte bij MAX vakantieman aan. Wij namen contact op met Expedia, dat meteen toezegde de reissom plus de extra gemaakte kosten terug te betalen. Mevrouw krijgt 8.000 euro op haar rekening gestort en nog eens 300 euro aan inwisselbare Expedia-punten. Eind goed al, goed zou je zeggen. Toch is het niet dieper ingaan op de klacht door Expedia onbevredigend. Ze houden het erop dat de reisagent een fout heeft gemaakt.

2 reisdiensten bij dezelfde site is al een pakketreis

Dat doet wat ons betreft geen eer aan de voordelen van een pakketreis. Ons advies blijft dat het beste is om een pakket te boeken. Want 2 verschillende reisdiensten geboekt bij dezelfde site is al een pakketreis. Het zou jammer zijn als mensen denken dat er alleen sprake is van een pakketreis als het gaat om een vooruit bepaalde, georganiseerde reis. Want dat is niet zo!

MAX Ombudsman Jeanine Janssen geeft vaker het advies ‘boek een pakketreis’, maar wanneer is er sprake van een pakketreis? Dat leggen we uit in dit artikel.

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!