Minder vluchten en duurdere tickets: Ryanair waarschuwt voor wijzigingen vluchten zomer 2024

26 februari 2024
2 Min. leestijd

Heb je voor de zomer van 2024 een vlucht gepland met Ryanair? Controleer dan of de vlucht nog doorgaat. Wie nog een vlucht wil boeken met de Ierse luchtvaartmaatschappij, moet rekening houden met een hogere ticketprijs. Als reden geeft topman Michael O’Leary dat Boeing minder toestellen levert dan beloofd. En als dat zo is, gaan we dat eind maart 2024 al merken. 

Minder vliegtuigen geleverd door Boeing

Het oorspronkelijke aantal vliegtuigen, Boeing 737 Max 8200, dat door vliegtuigbouwer Boeing geleverd had moeten worden, is 57 stuks. De vliegtuigen moesten voor de zomer van 2024 aan Ryanair geleverd zijn. Maar in plaats van de beloofde 57 worden 50 toestellen door Boeing toegezegd.

Bij Ryanair is veel onzekerheid

In januari geeft Ryanair aan nog vertrouwen te hebben in het afleveren van de nieuwe toestellen. Hoewel het dus minder toestellen zijn dan de beoogde 57. Inmiddels is het vertrouwen weg en is de luchtvaartmaatschappij er ook niet zeker van dat die 50 stuks er komen.

“We weten eigenlijk niet hoeveel toestellen we van Boeing zullen krijgen”, zegt O’Leary op een persbijeenkomst. “We weten vrijwel zeker dat we er tussen de 30 en 40 zullen ontvangen. We durven ook redelijk zeker te zeggen dat het er tussen de 40 en 45 zullen zijn. Maar we hebben er veel minder vertrouwen in dat we meer dan 45 stuks geleverd krijgen.”

Minder toestellen betekent schrappen van vluchten en duurdere tickets

Zoveel minder vliegtuigen heeft consequenties voor het vliegschema en de ticketprijs. Ticketprijzen kunnen als gevolg hiervan wel 5 tot 10 procent stijgen. Als Ryanair daadwerkelijk maar 40 toestellen geleverd krijgt, dan zal de luchtvaartmaatschappij vanaf eind maart 2024 al enkele vluchten moeten schrappen.

Wil je weten wat dit voor consequenties heeft voor jouw vlucht, check dan hier de vluchtinformatie of ga langs het reisbureau. Of neem contact op met je reisorganisatie, in het geval van een pakketreis.

Bron: NOS, AD, Nu.nl. Foto: ANP.

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!