Gratis toegang tot het Amsterdam Museum tijdens het weekend van Keti Koti

25 juni 2023
1 Min. leestijd

Het Amsterdam Museum is op zaterdag 1 en zondag 2 juli 2023 gratis geopend vanwege Keti Koti. Daarnaast is op 1 juli de Nationale Herdenking Slavernijverleden in het Oosterpark in Amsterdam, met als afsluiting het Keti Koti festival op het museumplein.

Amsterdam Museum staat stil bij Keti Koti

Het Amsterdam Museum wil dit jaar extra stilstaan bij Keti Koti. Dat komt omdat het dit jaar formeel 160 jaar (in de praktijk 150 jaar) geleden is dat de slavernij is afgeschaft in Suriname en het Caribisch deel van Nederland. Als aftrap van dit Herdenkingsjaar Slavernijverleden kun je gratis de vaste collectie en tentoonstellingen bekijken.

(Gratis) extra activiteiten

Ook zijn er extra activiteiten vanwege Keti Koti, zoals rondleidingen, een concert in de tuin en worden op 1 juli gratis heri heri-maaltijden uitgedeeld. De gratis maaltijden zijn onderdeel van Free Heri Heri For All, een initiatief waarbij gratis en gezamenlijk het Surinaams gerecht heri heri wordt gegeten. Dit gerecht hebben tot slaaf gemaakten gegeten op de plantages en wordt tegenwoordig gezien als delicatesse.

Wil je het museum bezoeken? Dan zul je een tijdslot moeten reserveren.

Bronnen: ANP, Parool. Foto: Shutterstock.

Wil je meer nieuws over leuke activiteiten?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van MAX vakantieman en MAX Meldpunt voor het belangrijkste consumentennieuws.

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!