Houd jij van de natuur? Help een handje mee op 3 en 4 november tijdens de Natuurwerkdagen, om jouw omgeving mooi te houden

24 oktober 2023
2 Min. leestijd

Op vrijdag 3 en zondag 4 november 2023 zijn het de Natuurwerkdagen. Op deze dag kun je op verschillende plekken helpen om de natuur mooi en schoon te houden. Je kunt op de website van Natuurwerkdag zien of je kunt helpen bij jou in de buurt. Het gaat om kleine klusjes zoals het planten van bollen, een insectenhotel maken of boompjes en planten verwijderen.

Wat zijn de Natuurwerkdagen?

De Natuurwerkdagen zijn een initiatief van LandschappenNL. Het is een groot vrijwilligersevenement dat elke eerste vrijdag en zaterdag van november plaatsvindt. De intentie is om een groene en gezonde leefomgeving te creëren. Meer dan 500 verschillende locaties doen mee, denk aan buurttuinen, bossen of andere natuurgebieden.

Kan iedereen meedoen op een Natuurwerkdag?

Heb je groene vingers, of heb je nog nooit een plant gepoot? Iedereen kan en mag meedoen met het evenement. Zo kun je leren hoe je met groen om moet gaan, of steek je zo zelfs eerder de handen uit de mouwen om de natuur in de buurt aan te pakken. Er zijn ook speciale locaties waar klussen voor kinderen zijn. Iedereen kan dus helpen.

Wil je helpen?

Heb je een project in de buurt gezien? Op de website van Natuurwerkdagen kun je je aanmelden voor een klus. Wil je naast het klussen ook een wandeling door de natuur maken? Wij hebben een paar tips voor leuke herfstwandelingen.

Bronnen: Natuurwerkdagen, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, AD. Foto: Shutterstock.

Wil je meer tips voor uitjes in de natuur?

Schrijf je dan hieronder in voor de nieuwsbrief van MAX vakantieman en MAX Meldpunt en blijf op de hoogte van het belangrijkste consumentennieuws.

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!