Ingrijpen van ACM weerhoudt Fletcher niet van misleiden klanten met hotelvoucher

28 september 2023
2 Min. leestijd

Hotelketen Fletcher misleidt klanten met hun vouchers. De hotelbonnen van het bedrijf zouden te kort geldig zijn. De ACM heeft dit jaar al ingegrepen, waarop Fletcher heeft beloofd voortaan duidelijkere informatie te bieden. Maar het bedrijf heeft hierna onvoldoende gehandeld en belooft nu beterschap per 1 oktober 2023.

Wat is het probleem?

Fletcher biedt hotelvouchers aan, waarvan de geldigheidsduur varieert tussen de 4 en 16 maanden. Echter moeten alle cadeaubonnen in Nederland volgens de wet minimaal 2 jaar gelden. De hotelketen beweert dat de voucher niet is bedoeld als cadeau, terwijl het op de bon zelf wel omschreven wordt als ‘perfect cadeau’. Naast de korte geldigheid is het aanbod beperkter dan is beloofd en krijgen consumenten te maken met onverwachte verplichte kosten.

Hoe kom je aan een Fletcher-voucher?

Een Fletcher-voucher geeft je het recht op een hotelovernachting. Via derden kunnen consumenten zo’n bon kopen. Ze zijn zowel online als in de winkel verkrijgbaar voor een paar tientjes. Zodra je beschikt over een voucher kun je later zelf het moment van overnachting kiezen.

Heb je zo’n voucher? Dit kun je doen

Bedrijven als Albert Heijn, ING en DPG Media (van onder andere AD, en Libelle) zeggen de bonnen niet meer te verkopen. Dit doen ze al niet meer sinds de eerdere uitspraken. Heb je al een voucher gekocht? DPG media heeft de geldigheid alsnog naar 2 jaar verlengd. Alle bedrijven hebben daarnaast beloofd de verzoeken tot restitutie coulant af te handelen.

Ben je benieuwd hoe schoon zo’n hotelkamer eigenlijk is? Je leest het in dit artikel.

Bronnen: Consumentenbond, ACM, Reclame Code Commissie. Foto: Shutterstock.

Wil je het belangrijkste vakantienieuws niet missen?

Schrijf je dan hieronder in voor de nieuwsbrief van MAX vakantieman en MAX Meldpunt voor het belangrijkste consumentennieuws.

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!