Lekker shoppen op Koningsdag? Hier zijn de leukste vrijmarkten per provincie

23 april 2024
3 Min. leestijd

Het is weer (bijna) 27 april en dat betekent: Koningsdag. Op deze nationale vrije dag zijn alle steden en dorpen in Nederland in een feeststemming. De één zit voor de buis met een oranjetompouce, terwijl de ander staat te popelen om de kleedjesmarkt op te gaan. Waar zijn eigenlijk de leukste vrijmarkten van Nederland?

Emmen – Drenthe

Op Koningsdag bezoeken de koning en koningin dit jaar Emmen. Kies je voor de vrijmarkt hier? Houd dan rekening met extra drukte. Sommige activiteiten zijn anders gepland dan normaal vanwege het koninklijk bezoek. Er is een speciale route door de stad georganiseerd. Misschien spot je tijdens je bezoek aan de stad wel een van de Oranjes.

Wil je het programma voor Koningsdag 2024 weten? Dat zie je hier het hele programma.

Amsterdam – Noord-Holland

In de hoofdstad heb je verschillende vrijmarkten. Een hele bekende is de vrijmarkt in Amsterdam-Zuid. Ook in de andere delen van de stad kun je goed terecht. Zo is het Vondelpark een leuke plek om de kleedjesmarkt te bezoeken.

Leeuwarden – Friesland

Er is een kleedjesmarkt in de binnenstad van Leeuwarden. Het is de grootste vrijmarkt van Friesland. Naast de tweedehandsspullen kun je ook de braderie bezoeken.

Apeldoorn – Gelderland

In Apeldoorn is er elk jaar een traditionele kleedjesmarkt. Je kunt hier het hele Oranjepark afstruinen. Naast de markt vindt hier ook een Oranjebazaar plaats.

Utrecht

De Domstad is ook een goede plek voor een speurtocht naar leuke spullen. Laat het hier nou juist een van de grootste vrijmarkten van Nederland zijn. Antiekhandelaar Arnold Wegh geeft op MAX Vandaag 7 tips om succesvol te onderhandelen op de vrijmarkt.

Groningen

Je kunt hier langs de singels van Groningen de kleedjesmarkt bezoeken. In het gras of op de stoep valt er genoeg te kiezen voor tweedehands liefhebbers. Ook is er aan de Westerhaven een speciale kindervrijmarkt.

Maastricht – Limburg

In Maastricht kun je in het Stadspark terecht voor de vrijmarkt. Een groot voordeel aan Maastrichtse kleedjesmarkt is dat het relatief rustig is. In grote steden kan het erg druk worden. Een goed idee om eens te proberen als je de drukte wilt ontlopen.

Zwolle – Overijssel

In het centrum van Zwolle, maar ook in sommige parken zijn vrijmarkten. Zoals het sportpark, Park Eekhout en in het Twistvlietpark.

Eindhoven – Noord-Brabant

In Eindhoven heb je  3 grote vrijmarkten. Zo kun je het Stadswandelpark bezoeken, maar ook die bij de Kruisstraat en Woenselse Markt.

Rotterdam – Zuid-Holland

In Rotterdam kun je de volgende kleedjesmarkten bezoeken: op de Nieuwe Binnenweg, Eendrachtsplein, Westersingel, Schouwburgplein en op de Beijerlandselaan.

Lelystad – Flevoland

In het Stadshart en Lelycentre zijn vrijmarkten georganiseerd. Je kunt hier speuren naar je favoriete koopjes.

Heb je niet zoveel met Koningsdag? Ontsnap aan de drukte en maak een wandeling tussen de tulpenvelden.

Bronnen: Elle, VTWonen, Ze.nl, indebuurt, vitalismarkten, lelystad.nl. Foto: ANP Foto.

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!