Summio of Dormio? Dit is hoe de 30 overgekochte parken van Roompot en Landal gaan heten

26 april 2023
2 Min. leestijd

Recent geeft de ACM toestemming aan Roompot om Landal Greenparks over te kopen. De voorwaarde hiervoor is dat Roompot 30 parken moet verkopen aan concurrent Dormio Group. Hierdoor veranderen de (soms vertrouwde) namen van de overgekochte parken in de naam van de nieuwe vakantiehuisjesketen in Summio of Dormio.

Dormio of Summio

De parken die worden verkocht zijn voortaan van Dormio Group. Hierdoor krijgen zij een andere naam en verdwijnen de namen van Roompot en Landal. Bekende parken als Roompot Aquadelta of Port Greve van Landal krijgen de naam Dormio of Summio.

Middensegment of luxe segment?

Dormio heeft zich nu vooral gericht op het luxe segment. Met de nieuwe naam Summio willen zij nu ook het middensegment aanspreken. Dit betekent dat 20 van de nieuw overgekochte parken de naam Summio krijgen, de resterende 10 zullen onder het luxe segment vallen.

Focus op Nederland

Dormio zit naast Nederland, ook in het buitenland gevestigd. Zo bezitten ze hotels en/of parken in Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk en Spanje. Na de overname van de parken gaan zij zich meer op Nederland richten in het Summio, middensegment.

Overname Landal door Roompot

Sinds 18 april 2023 is Landal overgenomen door Roompot. De vakantiehuisjesketen geeft hierbij aan dat er niks verandert voor gasten. Ook beide mascottes Bollo (van Landal) en Koos (van Roompot) blijven bestaan.

Huur je binnenkort een huisje op een vakantiepark? Met zoveel gasten mag je in een huisje verblijven.

Bronnen: RTL Nieuws, Roompot, Dormio. Foto: Roompot.

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!