Zonnebrand vergeten? Bij deze recreatiegebieden zijn zonnebrandpalen aanwezig

14 juni 2023
1 Min. leestijd

Bij verschillende stranden en recreatieplekken zijn er dit jaar weer zonnebrandpalen geplaatst. In de palen zit zonnebrandcrème met factor 30. Bij warme dagen en een hoge zonkracht is het belangrijk om je goed in te smeren. Zo zijn er inmiddels al zo’n 100 palen geplaatst in Nederland.

Hoe werkt een zonnebrandpaal?

De zonnebrandpaal is van het merk Sundo en werkt op zonne-energie. Ze meten de hoogte van de uv-index, de zonnekracht en het risico op verbranden. Ook geven de palen zonnebrand, zodat je je kunt insmeren. Op warme dagen en/of een sterke zonkracht kun je al binnen 10 minuten verbranden als je je niet insmeert.

Waar kun je de palen vinden?

De palen zijn (binnenkort) te vinden in bij de Zeeuwse stranden zoals: Dishoek, Domburg, Zoutelande en Oostkapelle. Naast de stranden en recreatiegebieden staan de palen ook bij sommige ziekenhuizen, scholen of zorgverzekeraars. Ook in Park Velserbeek en de strandopgangen van Kennemerstrand in IJmuiden en Reyndersweg in Versen-Noord krijgen de zonnebrandpalen. De gemeente Katwijk heeft ze dit jaar als een proef bij sommige strandopgangen.

Waarom is een hoge factor nou zo belangrijk? Dat legt dermatoloog Menno Gaastra aan ons uit.

Bron: ANP. Foto: ANP Foto.

Ben je benieuwd naar het laatste vakantienieuws?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van MAX vakantieman en MAX Meldpunt voor het belangrijkste consumentennieuws.

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!