Ga je een dag naar Antwerpen? Voortaan kun je als toerist niet meer op straat parkeren

04 augustus 2023
2 Min. leestijd

Een dagje naar Antwerpen met de auto? Let dan goed op, want vanaf 1 augustus 2023 mag je als toerist niet meer op straat parkeren in het centrum van de stad. Wil je weten waar je nog wel kunt parkeren en wat de uitzonderingen zijn? Lees dan verder.

Dit zijn de regels omtrent het verbod

Het verbod om op straat te parkeren geldt voor iedereen die niet uit Antwerpen komt. Het gebied waar toeristen niet meer mogen parkeren geldt voor het historische centrum. Tussen de Brouwersvliet en Ankerrui in het noorden, de Leien in het oosten, de Scheldestraat, Kronenburgstraat en Kasteelpleinstraat in het zuiden, en de Schelde in het westen kun je alleen met een vergunning of uitzondering parkeren. Op de genoemde straten zelf mag je nog wel parkeren.

Hier kun je wél parkeren in Antwerpen

Ben je van plan om een dag naar de Vlaamse stad te gaan? Je moet dan in een parkeergarage of P+R parkeren. Je kunt deze vinden op de website Slim naar Antwerpen. Ook op de meeste navigatie apps kun je een parkeergarage of  P+R opzoeken en vind je dichtstbijzijnde optie.

Uitzonderingen op het parkeerverbod

Ga je op visite? Dan mag je wél parkeren in de verboden zone. De persoon die je bezoekt kan dan voor jou een bezoekerspas aanvragen. Deze is 3 uur geldig. Als je bezoek langer is dan die 3 uur, moet je de auto toch in een parkeergarage of P+R zetten.

Voor gehandicapten geldt er ook een uitzondering. Met een Europese gehandicaptenparkeerkaart mag je namelijk parkeren op zowel de hiervoor bestemde parkeerplaatsen als de zone voor vergunninghouders. Laat hier je kenteken registreren om van de uitzondering gebruik te kunnen maken. Wil je weten of er een uitzondering voor jou geldt? Dat kan op deze website.

Bronnen: ANWB, VisitAntwerpen, Slim naar Antwerpen. Foto: Shutterstock.

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

  • hw
    hw

    Weet u hoe hoog de boete is voor het parkeren op straat?
    Ik zag op deze site https://parkerenantwerpen.nl/ wat over een retributie maar weet niet of dat hetzelfde is?

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!