Groningen Airport Eelde is het voordeligst: zoveel kost het parkeren bij luchthavens in en vlakbij Nederland

02 april 2024
2 Min. leestijd

Als je met het vliegtuig op reis gaat, heb je de vlucht, accommodatie en misschien nog wel een excursie al berekend in je vakantiebudget. Maar je moet uiteindelijk ook nog parkeerkosten betalen, als je de auto bij de luchthaven parkeert. Het is fijn om zo goedkoop mogelijk te kunnen parkeren, vooral als je een langere tijd van huis bent. Bij welk vliegveld parkeer je het voordeligst? Je leest het hier.

Hoeveel kost het parkeren bij een luchthaven gemiddeld?

Komende zomervakantie (2024) betaal je gemiddeld 66,16 euro voor 8 dagen parkeren, blijkt uit de jaarlijkse vergelijking van Parkos. Het gaat hierbij om vliegvelden in Nederland. Vorig jaar was dit gemiddelde 71,25 euro (volgens een rapport van Vliegveldinfo). Dit betekent dat de gemiddelde parkeerkosten voor dit jaar zijn gedaald. Maar, dit wil niet zeggen dat het bij alle vliegvelden goedkoper is ten opzichte van 2023.

Let wel, het onderzoek gaat uit van de parkeerkosten van 8 dagen in juli 2024, de tarieven kunnen mogelijk nog wijzigen.

Bij welke luchthaven zijn de parkeerkosten het laagst?

Het vliegveld dat juist het meest in kosten is gestegen, is tegelijkertijd ook degene waar je het voordeligst parkeert in vergelijking met andere luchthavens. Hoewel het hier om een stijging van ruim 5 procent gaat, parkeer je met 40 euro voor 8 dagen het goedkoopst bij Groningen Airport Eelde.

Wat betaal je voor parken bij andere Nederlandse vliegvelden?

Op Schiphol Airport bedragen de parkeerkosten gemiddeld 66,55 euro, dat is voordeliger dan in Rotterdam. Bij Rotterdam The Hague Airport betaal je namelijk het meest: 97,26 euro voor een week. Je auto bij Eindhoven Airport parkeren kost 75,68 euro. En na Groningen is Maastricht Aachen Airport met 51,33 euro het op 1 na goedkoopst.

Wat zijn de parkeerkosten bij (voor Nederlanders) populaire luchthavens over de grens?

Je bent bij Frankfurt Hahn Airport het meest voordelig uit als je hier gaat parkeren. Voor 8 dagen betaal je 37,27 euro. Na Frankfurt volgt Bremen Airport met de prijs van 39 euro voor een ruime week parkeren. Bij Zaventem Brussel Airport ben je het duurst uit, van alle nabij Nederland gelegen vliegvelden. Hier kost 8 dagen parkeren 81,91 euro.

Wil je weten hoeveel parkeren bij alle (dichtbij Nederland gelegen) luchthavens kost? Je leest het in het onderzoek van Parkos.

Bronnen: Parkos, RTV Noord, Voorburgs Dagblad. Foto: Marieke Kramer / Shutterstock.

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!