Onontdekte plekken voor een vakantie in eigen land: Geertruidenberg

08 juni 2020
2 Min. leestijd

Nu we door de coronacrisis in vakantietijd meer aangewezen zijn op een vakantie in eigen land, willen we plaatsen, dorpen, plekken en gebieden onder de aandacht brengen die misschien niet direct voor de hand liggen. Dit doen we niet alleen. We werken samen met verslaggever Koen van MAX vakantieman. Die bezoekt in de zomer van 2020 onontdekte parels in Nederland. Wij reizen met hem mee, geven tips en belichten weer andere plaatsen en plekken waar Koen niet naar toe kan.

Geertruidenberg

Koen begint voor de serie Koen op de Kaart in het Noord-Brabantse Geertruidenberg. De stad wordt omringd door water. Om de stad nog beter te leren kennen kunt u een stadswandeling rondom de stad over de vestingsgrachten maken. Wilt u uitzicht over Geertruidenberg en beschikt u over een goede conditie? Dan is een bezoek aan de 42 meter hoge toren van de oude Geertruidskerk de moeite waard. Na 182 treden wordt uw inspanning beloond met een prachtig uitzicht. Maar breng ook een bezoek aan de Grote Markt waar veel van de oude koopmanshuizen nog in tact zijn en waar het plein vol staat met 200 jaar oude lindebomen. In het nabijgelegen Raamsdonk ligt het landgoed Het Broeck. Daar vindt u een replica van de tuinen van Paleis Het Loo.

De Biesbosch

Geertruidenberg ligt ook aan de Bergsche Maas. Een prachtig gebied om te fietsen en wandelen. Zo zijn er mooie fiets- en wandelroutes langs de overs van de Dong en wie de Bergsche Maas oversteekt, vaart zo De Biesbosch in. Vanuit de vestingstad worden rondvaarten georganiseerd en kunt u met elektrische sloepjes en – scooters het gebied in en rondom De Biesbosch verkennen.

Koen op de Kaart

De avonturen van Koen op de Kaart zijn vanaf 12 juni 2020 te volgen op de Facebookpagina van MAX vakantieman.

Foto: Shutterstock

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!