Ook zo gek op cappuccino? In deze landen is deze koffievariant het goedkoopst

19 april 2024
2 Min. leestijd

Koffie is een populair drankje. Er zijn verschillende soorten als espresso en Americaon, en met melk, de latte macchiato, de flat white en natuurlijk de cappuccino. En die laatste is misschien wel de populairste koffievariant in combinatie met melk. Maar wat kost een cappuccino eigenlijk in andere landen?

Wat maakt de cappuccino zo bijzonder?

Koffie met een scheutje melk, een latte macchiato of toch een cappuccino? Het is allemaal koffie met melk, maar toch totaal anders. Bij de een gaat een heleboel melk, in de ander een scheutje. Bij cappuccino gaat het om opgeschuimde melk met espresso in de juiste verhouding.

Wil je weten wat alle koffiesoorten ook al weer precies zijn? MAX Vandaag heeft ze allemaal voor je uitgelegd.

Waar haal je de goedkoopste cappuccino?

De voordeligste cappuccino haal je in Bosnië, blijkt uit analyse van de Cost of Living Index (van Numbeo) door het online talenplatform Preply. Hier kost een kop slechts 1,27 euro. Maar ook in Macedonië en Montenegro haal je een relatief goedkope cappuccino. Hier kost het respectievelijk 1,49 en 1,50 euro. Ga je naar Scandinavië? Dan ben je veel duurder uit als het gaat om een dergelijke koffie. De hoofdprijs betaal je in Denemarken met 5,39 euro. Wil je weten hoe het in de andere Europese landen zit? Bekijk dan de afbeelding hieronder.

Bron: Preply

Wat zijn de koffieprijzen in Nederland?

Uit de analyse blijkt dat de gemiddelde cappuccino in Nederland 3,21 euro kost. Wil je weten hoeveel een kop kost per Nederlandse stad? Wij hebben dat eerder uitgelegd in dit artikel.

Bronnen: Preply, Numbeo, MAX Vandaag. Foto: Shutterstock.

Ben je benieuwd naar meer vakantienieuws en -tips?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van MAX vakantieman en MAX Meldpunt en blijf op de hoogte van het belangrijkste consumentennieuws.

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

  • keesje39
    keesje39

    Aardig weetje, maar geen mens zal naar een bepaald land gaan vanwege de goedkope cappuccino.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!