Regen als spelbreker in de vakantie? Deze leuke uitstapjes kun je prima doen

20 augustus 2022
3 Min. leestijd

We zijn deze zomer rijk verwend met zon, maar nu het weer toch even wat minder is, wil je er natuurlijk ook gewoon op uit. Even geen strand of terras, maar wat kan wel? Eigenlijk biedt een regenachtige dag juist verrassende kansen en mogelijkheden: van laarzenpaden, foodhallen tot een leuk onbekend stadje. MAX vakantieman zette de leukste uitstapjes op een rij.

 

Lekker modderen op een laarzenpad

Lekker door de modder banjeren, zonder je er druk om te maken dat je vies wordt: laarzenpaden bieden je de kans om over soms eeuwenoude paden langs beken en bos ons land en de prachtige natuur eens van een andere kant te bekijken. Vaak drassig, soms modderig, maar altijd verrassend. Laarzenpaden vind je overal in ons land, van het Drentse Norg of het Zuid-Hollandse Nieuwkoop, tot het zompige Broek in Waterland.

 

Droog blijven in een escape-room

Luieren in je vakantie is natuurlijk heerlijk, maar af en toe je hersenen prikkelen kan natuurlijk ook geen kwaad. Een regenachtige dag kan je nét even dat duwtje geven richting een escape-room. Terwijl het giet, kun je binnen aan de slag om gezamenlijk verschillende pittige puzzels op te lossen, waarbij je vergeet wat voor weer het buiten is. De enige nattigheid die je misschien oploopt is het zweet van inspanning bij de zoveelste lastige puzzel.

 

Dagje sauna of welness

Als je door regen of onweer niet kunt ontspannen op het strand, dan kan dat natuurlijk wel prima in de sauna of een welness-resort. Sterker nog, lichaam en geest komen in de sauna misschien wel nog meer tot rust dan op strand. Een fijne massage, lekker zweten in een stoomruimte of voor de bikkels onder ons een koudwaterbad: voor de sauna of welness is een strakblauwe lucht niet nodig.

Bij regen naar het museum

Toegegeven, het is een beetje afgezaagd, maar daarom is een museum niet minder leuk. Nederland telt liefst 700 musea, dus alle kans dat je iets compleets nieuws kunt ontdekken. Even bladeren in de Museumgids levert al tal van mooie suggesties op, al dan niet bij jou in de buurt.

 

Een nieuw stadje ontdekken

Ben je wel eens in Elburg, Middelharnis, Oudewater of Heusden geweest? Ga op een regenachtige dag eens naar zo’n stadje en laat je verrassen door de soms eeuwenoude schoonheid van stadswallen, havens en kerken. Grotere steden als het 750-jarige Gouda zijn zeker ook de moeite waard, maar neem ook eens de moeite om een van de tientallen, kleinere steden van vergelijkbare leeftijd te bezoeken, het zal je vaak verrassen wat zo’n stadje te bieden heeft. Elke stad heeft wel een eigen website waar je kunt zien wat er zoal te doen is.

 

Terrasje pakken tijdens regen? Ga naar een foodhal

In zo’n klein stadje vind je vaak ook nog leuke markten en marktjes, maar als het echt hard regent is het plezier al snel minder. Gelukkig zijn er ook overdekte markten en foodhallen waar je ruimschoots je hart op kunt halen. Denk aan de kleurrijke Markthal in Rotterdam, het Fooddock in Deventer of Vershal het Veem in Eindhoven. Met soms mediterrane gezelligheid waar je onder alle omstandigheden ook lekker warm en droog op een terras kunt zitten. Vaak zijn deze foodhallen ook goed met de trein te bereiken.

 

(Bron: ANWB, DIK.nl, Wandel.nl, Museumgids. Foto: Shutterstock)

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!