Van 26 februari tot 2 maart kun je naar de Aangepaste Vakantiebeurs voor mensen met een (lichamelijke) beperking

22 februari 2024
2 Min. leestijd

Een vakantie is een moment van ontspannen. Ook als je een beperkte mobiliteit hebt is het fijn als daar rekening mee wordt gehouden. Daarom organiseert het Vakantieschip van 26 februari tot 2 maart 2024 de aangepaste Vakantiebeurs. Een vervolg op het succes van de eerste editie vorig jaar.

Wat kan ik verwachten op de Aangepaste Vakantiebeurs?

De Aangepaste Vakantiebeurs is een kleinschalige beurs voor mensen met een (lichamelijke) beperking. Tijdens het evenement kun je langs verschillende stands van organisaties die toegankelijke vakanties aanbieden. Of je nu slecht ter been bent of je deur niet uit kunt zonder rolstoel, je kunt er terecht voor adviezen van experts over verre reizen, strandvakanties of stedentrips met de voorzieningen die jij nodig hebt.

Waar is de Vakantiebeurs?

In plaats van naar de beurs te reizen, komt hij bij wijze van spreken naar jou toe. De Aangepaste Vakantiebeurs is namelijk op het Vakantieschip Prins Willem-Alexander. Elke dag vaart het schip naar een nieuwe bestemming. Zo legt hij aan in Roermond, Cuijk, Rotterdam, Zaandam, Kampen en Utrecht. Op de website van Vakantieschip kun je zien op welke dag in welke stad je de Vakantiebeurs kunt bezoeken.

Wat is het doel van de Aangepaste Vakantiebeurs?

John Vierhouten, directeur Vakantieschip Prins Willem-Alexander vertelt: “Met deze beurs dragen we bij aan de doelstelling van onze Stichting Varende Recreatie, waarbij we vakanties mogelijk maken voor mensen voor wie dat niet vanzelfsprekend is. Het is prachtig als mensen mee willen met ons Vakantieschip, maar het is nog waardevoller als mensen met een beperking dezelfde mogelijkheid hebben om keuzes te maken.” 

Moet ik een ticket aanschaffen?

De beurs is gratis toegankelijk. Je bent welkom tussen 13.00 en 19.00 uur. Er zijn gedurende de hele week verschillende vrijwilligers aanwezig die kunnen helpen met begeleiding. Ook is het schip voorzien van brede gangen, liften en aangepaste toiletten.

Bronnen: Vakantieschip, AD. Foto: Vakantieschip.

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!