Ben je op vakantie in Frankrijk? Dit is de reden dat je dan eigenlijk een kaart moet sturen naar goede vriend of familielid

26 juni 2024
2 Min. leestijd

Is het ook bij jou de gewoonte om een kaart te sturen vanaf je vakantieadres? Frankrijk heeft sinds dit jaar wel héle speciale postzegels waardoor het extra leuk is om een ansichtkaart te versturen. Namelijk: een plaatje van een stokbrood, inclusief geur.

Wat is er speciaal aan de postzegel?

De nieuwe Franse postzegel is een plaatje van een stokbrood. Niet gek, want het is wel 1 van de bekendste producten uit het land. Wat zo’n ‘timbre‘ bijzonder maakt is de geur van verse stokbrood. Als je over de zegel wrijft komt de heerlijk geur los en lijkt het net alsof je een echte baguette ruikt.

Waar koop ik een postzegel in Frankrijk?

Wil je het een keer ruiken? Het sturen van een kaart is dan een goed excuus om een postzegel aan te schaffen. Ze zijn verkrijgbaar bij het Franse postkantoor La Poste. Je kunt ze ook online bestellen, mocht je ze een keer willen ruiken zonder naar Frankrijk te hoeven reizen. Een timbre kost 1,96 euro. De voorraad is met bijna 600.000 zegels wel beperkt, maar ze zijn voorlopig nog niet op.

Waar kan ik de kaart versturen?

Terwijl de brievenbussen in Nederland steeds vaker lijken te verdwijnen, kom je ze in Frankrijk vaak genoeg tegen. Ze zijn hier knalgeel en hebben het logo van La Poste, het PostNL van Frankrijk.

Ben je benieuwd hoe de postzegel eruit ziet? Dat zie je in deze tweet:

 

Zijn er andere manieren om kaarten te versturen?

Hoeft de zegel van jou niet per se? Er zijn ook andere manieren om een kaart te sturen van jouw vakantie. Je kunt een mooie foto van de reis ook online bestellen en laten versturen. Er zijn online websites voor wenskaarten die vanuit Nederland de foto voor je afdrukken en met gedrukte tekst versturen. Het versturen van de kaart en postzegel zit dan vaak al bij de prijs inbegrepen.

Bronnen: NU.nl, RTL, AD. Foto: Shutterstock.

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!