Dagje wandelen door Venetië? Dat wordt dan 5 euro voor toegang

26 november 2023
2 Min. leestijd

Mogelijk hoor je het plan niet voor het eerst: Venetië wilt dat dagjesmensen voortaan entree betalen als ze de stad komen bezoeken. Na een paar mislukte pogingen moet het nu dan écht gebeuren. Om een dag de Italiaanse stad bezichtigen wordt vanaf 26 april 2024 bij wijze van een proef 5 euro gevraagd. 

Je moest toch al lang entree betalen?

Al jaren wil Venetië een toegangsprijs invoeren voor toeristen om de stad te bezoeken. Eigenlijk moest dat in 2019 al gebeuren, maar vanwege corona is dat niet doorgegaan. Ook in 2022 heeft het gemeentebestuur aangekondigd om een toegangsbewijs van tussen de 3 en de 10 euro in te zetten. Maar ook dit plan is uitgesteld. Zal deze poging wel slagen?

Voor wie geldt de toegangsprijs?

Alleen mensen van 14 jaar of ouder moeten tussen 8.30 en 16.00 uur beschikken over een entreebewijs. Overnacht je in Venetië, of heb je een vrijstelling voor het toegangsbewijs (omdat je een beperking hebt, of zijn of haars begeleider bent) dan hoef je je enkel te registreren. Echter is het bewijs nog niet elke dag verplicht. De proef telt 29 dagen, maar ook dan hoef je niet elke dag 5 euro te betalen. Dit is alleen zo tussen 26 april en 5 mei. Daarna zal het enkel verplicht zijn in de weekenden (zaterdagen en zondagen) tot en met juli.

Waar kan ik me registreren of vraag ik het toegangsbewijs aan?

In januari 2024 wordt er een website gelanceerd waar je je kunt registreren en/of een toegangskaart kopen. Wil je weten waarom Venetië de toegangsprijs inzet als maatregel? Wij leggen het hier uit.

Bronnen: archief, NU.nl. Foto: Shutterstock.

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!