Drukte op de (buitenlandse) weg tijdens het paasweekend, dit zijn de drukste wegen

06 april 2023
2 Min. leestijd

Tijdens het paasweekend van 8 tot en met 11 april 2023 zijn veel mensen vrij van werk. Omdat Tweede Paasdag altijd op een maandag valt betekent dit weekend voor velen een perfect moment om er even tussenuit te gaan. Zo zijn de vakantiebestemmingen in zowel het binnenland als net over de grens al vroeg volgeboekt. Maar veel vakantiegangers betekent ook: meer drukte op de weg. Wil je weten bij welke wegen je moet opletten? Lees dan verder.

Files in Nederland

Op de Nederlandse wegen zal het druk worden. We krijgen te maken met een heerlijke lentetemperatuur, en ook aan zon geen gebrek. Vorig jaar zijn veel mensen richting het strand vertrokken, of hebben een uitje naar bijvoorbeeld Keukenhof gepland. Zo zullen de wegen naar populaire bestemmingen voor dagjestoeristen drukker zijn dan normaal.

België

In België moet je opletten op de E19 Breda-Antwerpen, E25 Luik-Arlon, E40 Brussel-Oostende, E313 Antwerpen-Luik, E411 Brussel-Luxemburg en de ring Brussel en Antwerpen. Tijdens het paasweekend wordt hier de meeste drukte verwacht. Bovendien hebben de Belgen van 1 tot 16 april paasvakantie, ook zij komen op Tweede Paasdag weer terug van hun weekend weg, waardoor het zeer druk kan worden op de weg.

Files in Duitsland

Voor Duitsland geldt hetzelfde als in België. Hier hebben de Duitsers eveneens paasvakantie en wordt een druk Osterwochenende oftewel paasweekend verwacht. Op 6 april (Witte Donderdag), een dag vóór het paasweekend worden zelfs de meeste files verwacht. Ook zal 10 april, Tweede Paasdag druk worden, Duitsers keren dan weer terug naar huis. Voor hen eindigt niet alleen het paasweekend, maar ook de vakantie. Naar verwachting vallen de minste files op zondag Eerste Paasdag. Wil je weten bij welke wegen je extra moet opletten? Daarover heeft ADAC (de Duitse verkeersinformatie) een overzicht.

Frankrijk vast bij Parijs

Op 7 en 8 april wordt in Frankrijk drukte op de weg verwacht. Met name op de uitvalswegen rond Parijs naar het westen of zuiden zullen behoorlijk wat files ontstaan. Daarna keert het om, en zal het op 10 april volstaan op de wegen vanuit het westen naar Parijs.

Blijf jij thuis dit paasfeest, of ben je nog op zoek naar ideeën om het paasweekend in te vullen? Lees dan onze tips voor leuke uitjes tijdens het paasweekend.

Bronnen: ANWB, NOS, ADAC. Foto: Shutterstock.

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!