Gotthardtunnel tot zeker dit weekend dicht: zo kun je het best omrijden

13 september 2023
2 Min. leestijd

De Gotthardtunnel in Zwitserland is voorlopig in beide richtingen dicht voor verkeer. Bij de ingang aan de noordkant zit een scheur van 25 meter. Hierdoor is er beton op de weg terecht gekomen. Overigens zijn er geen gewonden gevallen. Waarschijnlijk is de tunnel nog tot dit weekend (van 16 op 17 september) gesloten. Als kers op de taart is ook de spoorverbinding die door de tunnel gaat gesloten vanwege een ontspoorde goederentrein eerder dit jaar. Hier zal de reparatie nog maanden duren.

Update: inmiddels is de Gotthardtunnel voor verkeer weer geopend.

Hoe kan ik het best omrijden?

De beste alternatieven duren minstens 2 uur langer. Je kunt namelijk via de Gotthardpas, alleen rijdt deze minder lekker door. Het is namelijk een lange, kronkelende weg. Wil je wel doorrijden? Dan zal je een stukje verder moeten rijden naar de San Bernardino-tunnel. Echter krijgt deze tunnel in oktober een onderhoudsbeurt, dit betekent dat je alleen op bepaalde tijden erdoorheen kunt. Als de Gotthardtunnel niet op tijd wordt gerepareerd kan dit flinke filevorming veroorzaken.

Ook al kun je momenteel niet door de Gotthardtunnel, je zult waarschijnlijk wel door een andere (lange) tunnel heen moeten als je in Zwitserland rijdt. Wij geven tips wat je vooral níet moet doen in een tunnel. MAX Vandaag heeft tips voor bestuurders met tunnelvrees.

Het belang van de Gotthardtunnel

Als je door Zwitserland naar Italië of sommige andere Europese landen wilt rijden, moet je in veel gevallen door de Gotthardtunnel. De in 1980 geopende tunnel is een belangrijke verbinding van West-Europa naar Italië. Het is dan ook 1 van de belangrijkste autoroutes door de Alpen.

Bronnen: ANP, NOS, RTL Nieuws. Foto: Shutterstock.

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!