Laat de kerstsfeer maar komen: 5 leuke kerstmarkten net over de grens

12 november 2023
3 Min. leestijd

Voor sommige mensen is het pas kerst als ze een kerstmarkt bezoeken. Wij hebben in Nederland volop leuke kerstmarkten en winterfairs. Maar over de grens zijn ze soms nog net wat groter en gezelliger. Wij noemen er 5 die niet in Nederland, maar wel in de buurt liggen.

De Kerstmarkt in Antwerpen

De bekendste kerstmarkten liggen in Duitsland. Maar ook in België kun je goed terecht om de kerstsferen te beleven. Woon je in het zuiden van Nederland? Dan ligt Antwerpen niet zo gek ver weg. Hier wordt van 8 december 2023 tot 7 januari 2024 een kerstmarkt gehouden. Op verschillende pleinen in de stad kun je shoppen, schaatsen, iets (warms) drinken en er is een reuzenrad.

Kerstmarkt in Düsseldorf

In Düsseldorf is de grootste kerstmarkt van dit lijstje. Het duurt van 23 november tot en met 30 december 2023. Wandel van plein naar plein langs kraampjes en lekkernijen. Meestal is het hier gezellig druk en niet propvol. Op 1 van de pleinen staat een gigantische kastanjeboom die helemaal is verlicht.

Kerstmarkt in Osnabrück

Osnabrück ligt net over de Duitse grens ter hoogte van Enschede. Hier kun je terecht voor een kleinschalige, maar heel gemoedelijke kerstmarkt. Tussen de kathedraal en de markt in is er tussen 27 november en 22 december genoeg te beleven. Beklim de Marienkirchturm-toren en geniet van het uitzicht. Ben je eenmaal boven? Dat zie je ook hoe de kerstman uit de wolken klimt.

Kerstmarkt in Oberhausen

Ligt Oberhausen bij jou in de buurt? Dan is dit misschien de stad om een keer te bezoeken tijdens de feestmaanden. Er zijn hier 2 kerstmarkten: in het stadscentrum en er is een grootse winterfair in het winkelcentrum CentrO. Van 18 november tot 23 december 2023 kun je hier kerstinkopen doen, wandelen of jezelf opwarmen met een heerlijke glühwein.

Lamberti kerstmarkt in Oldenburg

Van 28 november tot 22 december 2023 is er een kerstmarkt in Oldenburg. Het is een niet al te groot evenement nabij de Nederlandse grens met Duitsland. De Lamberti kerstmarkt, zoals hij wordt genoemd, wordt gehouden naast de Lambertikerk. Er zijn meer dan 100 kraampjes die je af kunt struinen. Misschien vind je hier wel een lekker boerenkool gerecht? Oldenburg is namelijk de boerenkoolhoofdstad van Duitsland.

Andere winterfairs

Natuurlijk zijn er nog vele andere mooie en gezellige kerstmarkten en/of winterfairs in en net buiten Nederland. Ook Londen is een goede plek om heen te gaan als je gelukkig wordt van een eindeloze hoeveelheid aan kerstverlichting. Blijf je liever in Nederland? Op MAX Vandaag vind je leuke tips voor kerstmarkten bij jou in de buurt. Wil je weten hoe je een bezoek aan een kerstmarkt het best kunt aanpakken? In dit artikel geven wij tips over onder andere het parkeren en betalen.

Bronnen: Kerstmarkt Antwerpen, Kerstmarkt Düsseldorf, Erleben Osnabureck, Duitse Kerstmartken.eu, Weg naar Oldenburg. Foto’s: Shutterstock.

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!