Met goedkoop Deutschlandticket reis je door heel Duitsland, óók vanaf Nederland

02 mei 2023
2 Min. leestijd

Per 1 mei 2023 kun je in Duitsland gebruik maken van het Deutschlandticket. Met een abonnement van 49 euro per maand kun je onbeperkt door heel het land reizen met het openbaar vervoer. Ook vanaf sommige trajecten vanuit Nederland.

Wat kun je met het Deutschlandticket?

Met het Deutschlandticket kun je met de Duitse trein, bus, tram en metro reizen. Het is de opvolger van het min of meer populaire 9-euro-ticket dat in de zomer van 2022, 3 maanden geldig was. Het nieuwe ticket is permanent. Je kunt het vervoersbewijs via de Deutsch Bahn app downloaden (voor Apple of Android), of gebruiken via een chipkaart.

Kan ik vanuit Nederland met het Deutschlandticket?

Op sommige trajecten kun je met het abonnement al vanuit Nederland reizen. Het gaat om de verbindingen tussen Hengelo en Bielefeld, Enschede en Dortmund en Enschede-Münster. Overigens zijn de reizen met de Intercity en hogesnelheidslijn ICE uitgesloten van het abonnement. Hier dien je een los kaartje voor te kopen.

Voor werk of vakantie

Het ticket is met name handig als je in het buitenland werkt. Zo kun je goedkoop van Nederland naar Duitsland reizen. Ga je op vakantie? Dan kan de aanschaf van het ticket mogelijk voordelig zijn. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Reis je toch liever met eigen vervoer naar Duitsland? Let er dan op dat jij of je reisgezelschap geen flits-app gebruikt, dit kan je een hoge boete besparen.

Bronnen: Bahn.de, NOS. Foto: Shutterstock.

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

 • henkor
  henkor

  Wij hebben in augustus deze Duitsland ticket gebruikt. Heel handig, tenminste tot je opzegt. Deze ticket betref een doorlopend abonnement, dat je tijdig moet opzeggen.
  Zowel mijn man, als ik hadden een ticket. Opzeggen moest voor de tiende van de maand voorafgaand. Zo geschiede. Vervelend is dat je niet direct een bevestiging krijgt. Pas aan het begin van de volgende maand.

  Mijn man kreeg een mail dat de opzegging was ontvangen. en goed bevonden. En in de app van de ticket werd aangegeven dat de ticket ongeldig was. Wat schetst onze verbazing , de ticketprijs werd wel geïncasseerd door de DB.

  Ik ontving een mail, dat de voor/achter naam niet correspondeerde met het ticket nummer. Mogelijk lag hier een onzorgvuldigheid van mij aan te grondslag. Mijn account bij de DB is met mijn voorletters, en de ticket stond op mijn roepnaam.
  Ik kreeg deze mail dus veel te laat om de fout te herstellen. In de app zie ik dan ook dat de ticket ook in september nog geldig is. Uiteraard werd ook nu de ticketprijs geïncasseerd.

  Mijn zoon, die in München woont, kampt ook met een probleem met het opzeggen.

  Wij vragen ons af of meer mensen hier een probleem mee hebben.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!