Reisadvies Italië aangescherpt: zo weet je welk gebied is getroffen door overstromingen

17 mei 2023
2 Min. leestijd

Verschillende regio’s in Italië zijn getroffen door noodweer. Door hevige regenval zijn overstromingen ontstaan in de de regio’s Emilia-Romagna en Marche. Ook het reisadvies naar Italië is aangescherpt. Ga je er binnenkort op vakantie? We hebben tips hoe je de situatie goed in de gaten kunt houden.

Het reisadvies voor Italië is aangescherpt, maar verder kunnen mensen volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken gewoon nog naar het land afreizen.

Voorzieningen in de omgeving van overstromingen gesloten

Door aardverschuivingen in de Italiaanse Apennijnen zijn rivieren uit hun oevers getreden. Daarnaast is de toegang tot verschillende stranden afgesloten. Naast de regenval zijn er ook zware windstoten, die onder andere gevaarlijk hoge golven veroorzaken.

Reizen naar Grand Prix afgeblazen

De Grand Prix die in het weekend van 20 mei in Emilia-Romagna zou plaatsvinden, is afgelast. Heb je via TUI of sportreizen.nl een reis geboekt om de GP bij te wonen? De reisorganisaties hebben hun reizen afgeblazen. In sommige delen is de reis zelf nog wel mogelijk, maar de insteek van de reizigers is de race. Als omboeken niet lukt, kunnen reizigers hun geld terugkrijgen, aldus TUI.

(Openbaar) vervoer ligt plat

Sommige snelwegen in de omgeving van de overstromingen zijn afgesloten, waardoor lange files ontstaan. Ook veel treinen rijden niet. Door evacuaties in de provincie Forlì-Cesena en op het eiland Ischia, worden reizigers aangeraden om de instructies van de autoriteiten nauwlettend op te volgen.

De status van de overstromingen in Italië

Ga je binnenkort naar Italië en wil je weten of jouw gebied ook is getroffen door de overstromingen? Je kunt de actuele status van de overstromingen zien op Google Maps. Zo kun je zien welke plekken je beter kunt vermijden. Je kunt zo ook voor vertrek je vakantiebestemming in de gaten houden. Twijfel je hoe de situatie is op jouw bestemming? Neem dan contact op met je verblijf of reisorganisatie waar je de reis bij geboekt hebt.

Ga je met de auto naar Italië? Dan is het handig om de juiste vignetten en/of milieustickers aan te schaffen. Daar lees je hier meer over.

Bronnen: ANP, De Telegraaf. Foto: ANP Foto.

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!