Stakingen bij Europese luchthavens hangen in de lucht: dit is de situatie per land

12 juli 2023
2 Min. leestijd

Ook anno 2023 is de kans op stakingen in de zomer onverminderd hoog. Verschillende Europese luchthavens staan onder druk door de werkonderbrekingen van luchthavenpersoneel die in de lucht hangen. Deze kunnen grote gevolgen hebben voor de vakanties van vele reizigers deze zomer. Dit is de situatie per land. 

Italië

De kans op een staking is in Italië momenteel het grootst. Zo staat er 1 gepland op zaterdag 15 juli. Als de staking doorgaat zal dit gevolgen hebben bij het grondpersoneel en check-in personeel van luchtvaartmaatschappijen. Ook luchtverkeersleiders en vliegtuigbemanningen van bepaalde luchtvaartmaatschappijen leggen het werk neer. Houd de situatie in Italië goed in de gaten als je deze dag naar of via het land vliegt.

België

Op 15 en 16 juli gaan de piloten van Ryanair staken in België. Dit raakt waarschijnlijk zo’n 140 vluchten vanaf vliegveld Charleroi. Omdat het nog onduidelijk is hoeveel piloten er staken, kan dit aantal nog veranderen.

Frankrijk

In Frankrijk staat er vooralsnog geen staking gepland. Maar de kans bestaat de luchtverkeersleiding het werk toch binnenkort neerlegt. De gevolgen zijn dan desastreus. Het zal invloed hebben op 1 op de 3 Europese vluchten.

Groot-Brittannië

In Groot-Brittannië worden verschillende stakingen verwacht. Dit komt met name door problemen bij vliegmaatschappij easyJet. Tussen juli en augustus zijn er zelfs al 1.700 vluchten geschrapt.

Op Birmingham Airport gaan beveiligingsmedewerkers en terminaltechnici vanaf 18 juli staken. Het gaat om een doorlopende staking. Vele vluchten zullen hierdoor vertraagd raken.

Portugal

In Portugal dreigen stakingen tussen 21 en 25 juli bij het cabinepersoneel van easyJet. Vlieg je met de maatschappij in deze periode van of naar het land? Houdt dan de ontwikkelingen goed in de gaten.

Getroffen door de stakingen?

Is jouw reis ook getroffen door 1 van de stakingen? Lees in dit artikel wat je dan kan doen. Houd voor je vertrekt altijd de reisinformatie van een land in de gaten. Zo ben je goed voorbereid op je reis en weet je wat je kunt verwachten.

Bron: Reuters, De Telegraaf, Nu.nl. Foto: Shutterstock.

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!