Grote kans op annuleringen en vertragingen door mogelijke stakingsgolf op Europese vliegvelden

01 juni 2023
2 Min. leestijd

Niet alleen in Nederland hebben wij te maken (gehad) met luchthavenpersoneel dat staakt. In de rest van Europa is het niet anders en leidt het eveneens tot grote problemen. Zo wordt er een mogelijke stakingsgolf in verschillende landen verwacht in de zomerperiode van 2023. Hoe groot is het probleem en kun je iets doen? Wij leggen het uit.

Wat is er aan de hand?

In verschillende landen dreigen momenteel stakingen van het luchthavenpersoneel. De een heeft milde gevolgen, maar de ander ondervindt ernstigere gevolgen. Niet alleen buitenlandse reizigers, maar ook Nederlandse kunnen te maken krijgen met verstoringen, vertragingen of zelfs geschrapte vluchten.

Waar wordt de stakingsgolf verwacht?

In Italië wordt op 4 juni een staking verwacht. In Frankrijk staan de eerste 2 stakingen vervolgens gepland op 6 en 7 juni en ook in Spanje staat er een op de planning. Met name de Franse stakingen zorgen voor grote problemen. Hier leggen onder meer de werknemers die verantwoordelijk zijn voor de luchtverkeersleiding het werk neer. Zo kan het luchtruim niet open. En dit kan gevolgen hebben voor reizigers die over het land heen vliegen.

Er lopen op dit moment gesprekken om toch de internationale vluchten over het Franse luchtruim te laten vliegen. Deze hebben tot zover nog niks opgeleverd.

Wat zijn de gevolgen van de stakingen voor jouw vlucht?

In principe hopen de meeste luchtvaartmaatschappijen om landen heen te vliegen waar het luchtruim is gesloten. Hierdoor hoeven maatschappijen mogelijk geen vluchten te annuleren en levert het alleen vertraging op. Is je vlucht vertraagd of wordt hij geannuleerd? Hier heb je recht op.

Ondervind je alsnog problemen, of heb je een klacht? MAX vakantieman wil je graag helpen. Meld bij ons je klacht.

Bronnen: De Telegraaf, Nieuwsblad, AD. Foto: Shutterstock.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste reisnieuws?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van MAX vakantieman en MAX Meldpunt en blijf op de hoogte van het belangrijkste consumentennieuws.

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!