Ben je plan om via of naar Oostenrijk te rijden? Houd rekening met wateroverlast en afwijkende verkeersregels in het weekend

12 juli 2024
2 Min. leestijd

Ben je van plan om richting Oostenrijk te rijden? Let dan deze dagen extra goed op. Door de vele regenval in juli 2024 is er veel chaos op de weg ontstaan. De grootste problemen zijn inmiddels verholpen, maar als je van de snelweg afrijdt, kun je nog veel afgesloten wegen tegenkomen. Bovendien gelden er speciale regels in het weekend voor vakantieverkeer, het is van belang om hiervan op de hoogte te zijn,

Welke wegen zijn afgesloten in Oostenrijk?

Wegen en openbaar vervoer zijn door de hevige weersomstandigheden in Oostenrijk soms ontoegankelijk geworden. Het regent er al dagen lang. De ANWB waarschuwde eerder dan ook voor zware wateroverlast als je nu of binnenkort richting Oostenrijk reist. Ondanks de waarschuwingen zijn met name de snelwegen weer snel geopend. Toch kun je wel voor verrassingen komen te staan als je de lokale wegen opgaat. Deze zijn vaak nog niet hersteld. Controleer daarom voor vertrek of de wegen naar jouw vakantiebestemming toegankelijk zijn.

Welke afwijkende regels gelden er nog meer in Oostenrijk?

Ben je van plan om een stuk snelweg over te slaan? In Tirol hebben ze een speciale regel voor vakantiegangers tussen mei en september (soms nog tot begin oktober). Vakantieverkeer mag hier namelijk in het weekend en op feestdagen niet afwijken van de snelweg. Het verbod geldt van 07.00 tot 19.00 uur. Binnen deze tijd ben je dus verplicht om op de snelweg te blijven. Er is wel 1 uitzondering: bestemmingsverkeer mag wel de lokale wegen betreden. De reden voor het verbod is om files te voorkomen, die vaak worden veroorzaakt door vakantiegangers die alternatieve routes volgen.

Hoe zijn de wegen in Zwitserland?

In Zwitserland gaan de herstelwerkzaamheden van de afgesloten A13 vlot. 1 rijbaan is al weer open, maar doordat er nog steeds 2 rijbanen dicht zijn kun je wel vertraging oplopen.

Bronnen: ANWB, RTL, Unser Tirol.com, Krone.at. Foto: ANP.

Ben je benieuwd naar meer vakantienieuws en -tips?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van MAX vakantieman en Meldpunt en blijf op de hoogte van het belangrijkste consumentennieuws.

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!