Campingbewoners Meerzicht door het dolle heen: samen vakantiepark teruggekocht van EuroParcs

31 december 2022
2 Min. leestijd

Er wordt luid gejuicht en gezongen. Op 23 december 2022 hebben de bewoners van vakantiepark Meerzicht in Matsloot hun geliefde camping teruggekocht van EuroParcs. Eerder op 8 augustus 2022 zijn de bewoners nog radeloos in de uitzending bij MAX vakantieman geweest. ‘’We zien de toekomst weer stralend tegemoet’’, zegt Eric Veenstra, voorzitter van Vereniging Parkbelangen Leekstermeer dat zich hard heeft gemaakt tegen de overname.

Overname door EuroParcs

Bewoners van vakantiepark Meerzicht zitten met de handen in het haar. Ze moeten afscheid nemen van de camping waar ze soms al tientallen jaren een vaste plek bezitten. Het wordt overgekocht door EuroParcs en hun chalets moeten worden gesloopt. Maar daar is nu een einde aan gekomen. Op 30 december 2022 hebben de bewoners met elkaar de camping teruggekocht.

Hevig verzet

Sinds de opzeggingsbrief van EuroParcs op de mat is beland bij de campingbewoners van Meerzicht verzetten zij zich hevig. Zo proberen ze de verkoop te dwarsbomen en hebben ze manieren gezocht om te zorgen dat de koop is uitgesteld. Met succes, want beide partijen zijn tot de overeenkomst gekomen dat de oorspronkelijke bezetters het park mogen ‘houden’.

Foto: Anouk Pross | Feest bij de ondertekening op 23 december 2022.

Plan valt buiten bestemmingsplan gemeente

De nieuwe moderne chalets die EuroParcs beoogt blijken niet te passen in het bestemmingsplan van de gemeente. Ook zijn er verschillende soorten insecten die de verbouwing niet zullen overleven. Bovendien zijn de toegangswegen naar het park te klein voor vrachtwagens.

Vakantiepark Meerzicht blijft van de bewoners

Ook EuropParcs ziet in dat de camping niet geschikt is voor grootschalige commerciële huur. ‘’Uiteindelijk zijn we tot de conclusie gekomen dat het in beider belang is als het vakantiepark in handen komt van de bestaande huisjesbezitters’’, zegt Andries Bruil, directeur van EuroParcs in een persbericht.

Foto: Anouk Pross | Blije bewoners.

Andries Bruil van camping Meerzicht in MAX vakantieman

Bekijk hier de aflevering van 8 augustus 2022 over de overname van vakantieparken door investeerders. Vakantiepark Meerzicht komt aan bod en Andries Bruil is hier te gast.

Bronnen: Trouw, EuroParcs, Vereniging Parkbelangen Leekstermeer. Foto: Anouk Pross

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!