Coronabesmettingen leggen luchtverkeersleiding Londense luchthaven Gatwick plat: 164 vluchten geschrapt

26 september 2023
1 Min. leestijd

Luchthaven Gatwick (Londen) heeft het aantal vluchten gelimiteerd naar 800 per dag. De luchtverkeersleiding is voor 30 procent uitgevallen vanwege medische redenen, waaronder het coronavirus.

Limiet van 800 vluchten op Gatwick

De limiet geldt voor zowel vertrekkende als dalende vluchten. Dit betekent dat zo’n 164 vluchten moeten worden geschrapt deze week. De maatregel zal in ieder geval gelden van 25 september tot 1 oktober. Door de beperking hoeft een reis niet plotseling te worden geschrapt. Ook worden op deze wijze eventuele vertragingen en last minute annuleringen voorkomen.

Op reis naar of via Londen?

Ben je deze week van plan om naar Londen te gaan? Ook met de trein ben je er snel. Naast Gatwick Airport heeft Londen nog 5 andere vliegvelden, namelijk: London City Airport, London Heathrow Airport, London Lutton Airport, London Stansted Airport en London Southend Airport. Gatwick is overigens de op een na grootste luchthaven van de Britse hoofdstad.

Bronnen: ANP, Gatwick Airport, NOS. Foto: Shutterstock.

Wil je op de hoogte blijven van meer belangrijk vakantienieuws?

Schrijf je hieronder in voor de nieuwsbrief van MAX vakantieman en MAX Meldpunt en blijf op de hoogte van het belangrijkste consumentennieuws.

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!