Weekend van 10 en 11 juni extra drukte op de weg door Duitse feestdag

06 juni 2023
2 Min. leestijd

De ANWB verwacht het weekend van 8 tot 11 juni 2023 extra drukte op de weg door Duitse toeristen. Vanwege een feestdag in het land brengen veel Duitsers een lang weekend in Nederland door. Al vanaf donderdagochtend 8 juni kunnen er files ontstaan. Naast de vele toeristen spelen het zomerse weer en aankomende evenementen ook een grote rol bij de drukte op de weg.

Op deze wegen wordt het druk

Vele Duitse vakantiegangers trekken naar de kust, de Waddeneilanden en de Veluwe, verwacht de ANWB. Wegen waar het druk kan worden zijn naar verwachting de A1 (Hengelo richting Amsterdam), de A12 (vanaf de Duitse grens richting Utrecht) en de N280 (Mönchengladbach richting Roermond, bij de Designer Outlet).

De ANWB verwacht dat de files op donderdag tegen het middaguur weer korter worden.

Niet alleen toerisme zorgt voor drukte op de weg

De ANWB verwacht sowieso al drukte op de weg dit weekend. De temperaturen stijgen en veel Nederlanders zullen richting het strand trekken. In het zuidoosten van het land kunnen mogelijk tropische temperaturen bereikt worden, met op zaterdag maximaal 29 graden en zondag maximaal 27 graden, meldt het KNMI.

Vanaf zondag neemt de kans op een regen- of onweersbui toe.

Wegafsluiting en grote evenementen

Vanaf vrijdagavond is de Haringvlietbrug op de A29 tussen Rotterdam en Bergen op Zoom afgesloten. Die duurt tot 4 augustus. Hierdoor wordt er extra drukte op de weg voorspeld.

Daarnaast zijn er komend weekend verschillende grote evenementen die veel mensen trekken en dus voor veel verkeer kunnen zorgen. Zo heb je in Grolloo (Drenthe) het Blues Festival, in Scheveningen de Ocean Race en in Landgraaf het concert van Bruce Springsteen. In Hilvarenbeek is van vrijdag tot en met zondag het festival Best Kept Secret.

Heb je ook zin in een dagje strand? Zo parkeer je het voordeligst bij de populairste stranden. Blijf je liever thuis? Maak dan de puzzel van het strand van Vlissingen compleet op MAX Vandaag.

Bronnen: ANP, ANWB. Foto Shutterstock.

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!