Een nieuw seizoen MAX vakantieman: zal de chaos op Schiphol ons bespaard blijven?

20 april 2023
2 Min. leestijd

Op 12 juni 2023 gaat een nieuw seizoen van het programma MAX vakantieman van start. Na een reizigerslimiet en stakingen vorig jaar op Schiphol, is het de vraag of de luchthaven nu alles beter op orde heeft. Dit en ander groot en klein vakantieleed komt in het programma aan bod. 

Drukte op Schiphol in de meivakantie

In eerste instantie zegt Schiphol dat er geen reizigersbeperkingen nodig zijn in de meivakantie, maar niet veel later verandert dat standpunt. Ook in de meivakantie kunnen we nu enige limieten verwachten. Er worden op piekdagen zo’n 70.000 reizigers verwacht. Dat is 14 procent meer dan vorig jaar.

Wil je goed voorbereid zijn op je vakantie? Wij geven hier op MAX vakantieman verschillende tips om sneller door de beveiligingscontrole te gaan. Je kunt bijvoorbeeld een tijdslot reserveren voor de security.

Het nieuwe seizoen MAX vakantieman

In 2022 gaat het seizoen hoofdzakelijk over de vertragingen, de lange wachtrijen en geannuleerde vluchten op Schiphol. Dit jaar speelt inflatie vermoedelijk een grote rol. Je ziet de effecten hiervan in bijna alles terug, zo ook in de kosten die je maakt tijdens je reis.

Heb je een probleem en kom je er niet meer uit?

Heb je gedoe met je reisaanbieder, mislukt de boeking of gebeurt er wat onderweg? MAX vakantieman helpt jou als je er niet meer zelf uit komt.

Heb je een vakantieklacht of een vraag aan MAX vakantieman? Deze kun je hier melden of stellen.

MAX vakantieman is te zien vanaf maandag 12 juni 2023, om 20.35 uur bij MAX op NPO 1. Presentatie: Sybrand Niessen, met vaste tafelgast MAX Ombudsman Jeanine Janssen.

Foto: MAX

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!