Eindhoven Airport kampt met grote storing: processen hervatten vliegverkeer weer opgestart

28 augustus 2024
3 Min. leestijd

Eindhoven Airport heeft woensdag 28 augustus bijna de hele dag stil gelegen vanwege een grote storing. Volgens de Koninklijke Luchtmacht gaat het om een netwerkstoring. Rond 17.15 uur zijn de eerste vliegtuigen vertrokken vanaf de luchthaven. Rond 18.30 uur zijn de eerste vluchten ook weer geland in Eindhoven. Daarmee zijn de problemen opgelost. 

Wat is er aan de hand?

Eindhoven Airport heeft te maken met een grote storing. Al het vliegverkeer ligt daardoor sinds woensdagochtend 28 augustus 2024 stil. Over de oorzaak van de storing is nog weinig bekend en ook niet hoe lang het nog gaat duren voor dit is opgelost. Tot die tijd vertrekken en landen er geen vliegtuigen.

Oorzaak storing Eindhoven Airport

Op de website van Eindhoven Airport is te lezen dat er geen vliegverkeer mogelijk is en dat de storing wordt onderzocht. Ook via X laat de luchthaven weten dat er momenteel problemen zijn op de luchthaven. Omroep Brabant meldt dat er mogelijk problemen zijn in de verkeerstoren. Er zouden op 28 augustus 2024 in totaal 20.000 reizigers vertrekken of aankomen op de luchthaven. Een woordvoerder laat aan de NOS weten dat reizigers de website en sociale mediakanalen van de airport vandaag in de gaten moeten houden voor meer informatie.

De Koninklijke Luchtmacht laat via X weten dat het het om een netwerkstoring gaat:

Informatie voor reizigers

Aan Omroep Brabant laten reizigers weten dat de communicatie rondom de storing traag op gang komt. Reizigers weten niet wat er aan de hand is en worden ook nog niet goed geïnformeerd over hun vlucht. De gates zijn afgesloten met een hek.

Op de website van Eindhoven Airport te lezen dat een aantal vluchten vertraagd zijn of geannuleerd. Reis je via Eindhoven Airport? Houd dan de website in de gaten voor de actuele vluchtinformatie of neem contact op met je reisorganisatie.

In ieder geval tot 17.00 uur geen vliegverkeer vanaf Eindhoven

In een calamiteitenblog op de website van Eindhoven Airport is te lezen dat er in ieder geval tot 17.00 uur geen vliegverkeer mogelijk is. De luchthaven raadt aan om voor actuele vluchtinformatie contact op te nemen met je luchtvaartmaatschappij. Aan gestrande reizigers wordt water en vouchers om te eten uitgedeeld.

Een aantal reisorganisaties heeft al maatregelen genomen. Zo worden reizigers van Ryanair met bussen naar Weeze in Duitsland gebracht om vanaf daar naar hun bestemming te vliegen en vliegt TUI vanaf Brussel naar Tenerife. Ook TUI brengt zijn passagiers per bus naar het nieuwe vertrekadres. Voor andere reizigers zijn vluchten omgeboekt via andere luchthavens.

Processen om vliegverkeer te hervatten opgestart

Eindhoven Airport laat rond 14.30 uur weten dat het langzaam de processen voor het hervatten van het vliegverkeer weer opstart. Er wordt nu gekeken welke vliegtuigen als eerste kunnen vertrekken en welke passagiers door de veiligheidscontrole kunnen. Dit proces kan enige tijd in beslag nemen. De luchthaven hoopt dat rond 17.00 uur de eerste vliegtuigen weer kunnen vertrekken. Zodra de eerste vluchten vertrokken zijn, kunnen er ook weer vliegtuigen landen. Uiteindelijk is dat vanaf 17.15 uur dus gelukt.

Of je recht op compensatie hebt, lees je in een eerder artikel.

Bron: Nu.nl, Eindhoven Airport, Omroep Brabant, NOS. Foto: ANP.

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!