Griekenland biedt gratis vakantie voor gedupeerde toeristen Rhodos

02 augustus 2023
2 Min. leestijd

Griekenland biedt gedupeerde toeristen op Rhodos na de hevige branden een gratis vakantie aan in 2024. “Zo kunnen we garanderen dat mensen terugkomen naar het eiland om van de natuurlijke schoonheid te genieten”, zegt premier Kyriakos Mitsotakis tegen de Britse nieuwszender ITV.

Natuurbranden

Vakantiegangers en inwoners van het populaire vakantie-eiland krijgen in juli 2023 te maken met grootschalige natuurbranden. Zo’n 20.000 mensen moeten in veiligheid worden gebracht, waaronder duizenden toeristen en ook Nederlanders. De Griekse premier Mitsotakis laat weten dat de branden zo’n 15 procent van het eiland hebben getroffen. De situatie is inmiddels weer genormaliseerd, en het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor de eilanden Rhodos, Corfu en Evia is weer groen. Maar de Griekse overheid zegt te begrijpen dat het voor bezoekers nog steeds ongemakkelijk kan zijn om te komen.

Compensatie voor vakantiegangers

De Griekse premier erkent dat de branden vervelend waren voor sommige bezoekers. De plaatselijke autoriteiten en de regering gaan samenwerken om toeristen te compenseren die hun vakantie in Griekenland moesten afbreken door de branden. Zij moeten volgens de premier “een gratis vakantie van een week” aangeboden krijgen. Toerisme is erg belangrijk voor de Griekse economie en de autoriteiten zien de buitenlandse gasten graag terugkeren. De gratis vakantie geldt voor de voorjaars- en herfstvakantie.

Bron: NU.nl en ANP Foto: Shutterstock

Meer weten over reizen en tips?

Lees dan de nieuwsbrief van MAX vakantieman en MAX Meldpunt voor het belangrijkste consumentennieuws.

(Bron: ANP, NU.nl, Archief. Foto: Shutterstock)

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!