Kans op vertragingen en oponthoud op zaterdag 9 maart bij Maastricht Airport door demonstraties

08 maart 2024
1 Min. leestijd

Op zaterdag 9 maart 2024 geldt er een noodverordening rond het vliegveld Maastricht Aachen Airport. Het komt door een aangekondigde demonstratie door Extinction Rebellion. Zij willen op die dag een ‘massa-actie’ houden tegen privéjets.

Waar moet ik rekening mee houden?

De noodverordening geldt van 09.00 tot 24.00 uur. Afhankelijk van hoe de demonstratie verloopt kan deze gevolgen hebben voor het vliegverkeer. Houd daarom rekening met oponthoud en/of vertragingen als je op deze dag via de luchthaven vliegt. Voor de actuele informatie kun je de website van Maastricht Aachen Airport in de gaten houden.

Wat is er aan de hand bij Maastricht Airport?

De demonstranten maken bezwaar tegen privéjets vanwege de hoge uitstoot. Hierdoor geldt de noodverordening op en rond het gebied van de luchthaven Het gaat om onder andere de Vliegveldweg en de Europalaan.

Bronnen: ANP, AD, Maastricht Aachen Airport. Foto: ANP.

Wil je op de hoogte blijven van het belangrijkste vakantienieuws?

Schrijf je dan hieronder in voor de nieuwsbrief van MAX vakantieman en MAX Meldpunt en blijf op de hoogte van het belangrijkste consumentennieuws.

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!