Klachten bij boekingssite Vrbo: ‘de vraag om een reis buiten het platform om te reserveren is foute boel’

03 juli 2023
2 Min. leestijd

Op maandag 3 juli 2023 is Anne de Vries, jurist consumentenrecht bij ons te gast. Zij geeft tips bij het boeken van vakantiehuizen en hoe je identiteitsfraude kunt voorkomen. Zo krijgt MAX vakantieman verschillende klachten binnen over boekingssite Vrbo. In de uitzending (die je hier kunt bekijken) worden deze klachten aan de kaak gesteld. De reactie van Vrbo lees je hieronder.

Reactie van Vrbo

MAX vakantieman heeft de klachten, die we behandeld hebben in de uitzending, voorgelegd aan Vrbo. In het kader van hoor en wederhoor hebben we het bedrijf vragen gesteld over de werkwijze van het platform, de gang van zaken rondom de gedupeerde vakantiegangers en de algemene voorwaarden die Vrbo hanteert. Lees hieronder de officiële reactie van de boekingssite:

Reactie van Vrbo – MAX vakantieman 3 juli 2023

Tips om te voorkomen dat je wordt opgelicht

Ga je een vakantiehuis boeken, maar wil je voorkomen dat je wordt opgelicht? Dan zijn er verschillende zaken waar je op kunt letten voordat je boekt. Zo moet je nooit buiten de boekingssite om boeken als dat wordt gevraagd. Wil je meer tips? Deze lees je uitgebreid in dit artikel.

Kom je er niet uit? Dan kun je bemiddeling vragen aan het ECC (Europees Consumenten Centrum) voor zaken binnen Europa. Daarnaast kun je altijd terecht bij je rechtsbijstandverzekeraar, mits je er een hebt. Wilt het niet vorderen? Dan kun je naar de kantonrechter.

Bron: archief.

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!