Nog maar 1 vlucht per dag van Schiphol kost Curaçao miljoenen

19 oktober 2022
2 Min. leestijd

Het toerisme op Curaçao is sinds kort weer op het niveau van voor corona, maar dreigt door het schrappen van vluchten door Schiphol alsnog duizenden Nederlandse toeristen mis te lopen. De plaatselijke overheid kijkt nu of er wellicht naar Brussel kan worden uitgeweken.

 

Problemen Schiphol

Eind september 2022 kondigt KLM nog aan minstens 10 keer per week op Curaçao te gaan vliegen, met 2 vluchten per dag tijdens de kerstperiode. Op 14 oktober stelt KLM dit grotendeels terug te draaien naar 1 vlucht per dag. KLM neemt de maatregelen vanwege ‘verslechterde omstandigheden’.  Zo staan er nog altijd veel verweesde koffers op de luchthaven.

“De problemen op Schiphol houden aan”, zo stelt het bedrijf in een verklaring. “Passagiers kampen nog steeds met onzekerheid en de werkdruk in ons bedrijf blijft op veel plekken hoog.” Sinds deze zomer zijn er op Schiphol grote problemen met de verwerking van passagiersstromen en de bijbehorende bagage.

Via Brussel vliegen op Curaçao

De zaak ligt gevoelig op Curaçao omdat het toerisme sinds kort weer op het niveau is van voor de coronapandemie. Dat is vooral te danken aan de grote stroom Nederlandse toeristen. Zo bezoeken in september bijna 16.000 Nederlandse toeristen het eiland. Curaçao vreest nu vele duizenden bezoekers mis te lopen in de komende maanden.

Op Curaçao is met teleurstelling gereageerd op het besluit van de KLM om in de komende maanden de 2e dagelijkse vlucht naar Curaçao te schrappen. Minister van Economische Ontwikkeling op Curaçao, Ruisandro Cijntje, is bang dat het eiland hierdoor ruim 20 miljoen euro aan inkomsten misloopt. Hij wil onderzoeken of het mogelijk is dat andere luchtvaartmaatschappijen vanaf Brussel op Curaçao gaan vliegen. Ook hoopt hij dat de Curaçaose minister-president Gilmar Pisas het onderwerp opneemt met Mark Rutte.

Bron: ANP. Foto: ANP

 

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!