Problemen bij reisorganisatie FTI: reizen vanaf 3 juni 2024 gaan niet door, ben jij gedupeerd? Meld het hier

04 juni 2024
2 Min. leestijd

Een van de grootste Europese reisorganisaties, FTI Tourisk heeft faillissement aangevraagd bij de rechtbank. De Duitse touroperator biedt ook in Nederland pakketreizen aan naar 120 bestemmingen aan, waaronder Turkije en Egypte. Is het onzeker of jouw vakantie doorgaat, of ondervind je nu al problemen? Je kunt het hieronder melden.

Wat is er aan de hand bij FTI?

FTI Tourisk verkeert al een langere tijd in financiële problemen. In april 2024 lijkt het bedrijf nog gered te worden, maar dit is niet gelukt. Na de faillissementsaanvraag van het moederbedrijf, zullen de dochterondernemingen, waaronder de Nederlandse tak FTI Nederland, waarschijnlijk volgen.

Hoe weet ik of de problemen bij FTI mij treffen?

Alle geboekte FTI-reizen gaan voorlopig niet meer door. Zo ook bij pakketreizen die via D-reizen, TUI, De Vakantie Discounter en Prijsvrij zijn geboekt. Er is nog geen duidelijkheid over hoe het na die datum verder gaat. Naar verwachting zullen er geen reizen meer worden uitgevoerd. Als jouw reis is geannuleerd ben je daar waarschijnlijk per mail van op de hoogte gesteld.

Als je direct bij FTI, of bij een dochterbedrijf hebt geboekt is de kans groot dat dit ook jouw vakantie treft. Reizen van FTI via andere organisaties zoals D-reizen of TUI vallen uiteindelijk ook onder de Duitse moederorganisatie.

Ik ben gedupeerd, wat kan ik doen?

MAX vakantieman probeert de oplossing te zoeken voor jouw vakantieprobleem. Weet je niet meer hoe en of je thuiskomt? Of is het onzeker of jouw aanstaande reis wel doorgaat? Je kunt bij ons je klacht melden.

Meld hier je klacht

 

Lees hier de veelgestelde vragen over dit onderwerp, zoals: mag een hotel mij er nu zomaar uitzetten?

Krijg ik mijn geld terug?

FTI is bij het Deutscher Reisesicherungsfonds (DRSF) aangesloten. Dat is vergelijkbaar met de Nederlandse Stichting Garantiefonds Reizen (SGR). Heb je een pakketreis bij FTI geboekt? Dan heb je waarschijnlijk recht op je geld terug. In tegenstelling tot SGR dekt DRSF geen losse hotelboekingen.

Zie ook de antwoorden van Jeanine Janssen op vragen na het faillissement van D-Reizen in 2021.

Bronnen: NU.nl, Het Financieele Dagblad, De Vakantie Discounter, D-Reizen. Foto: Shutterstock.

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

  • Renebrax
    Renebrax

    De vakantie discounter vraagt alsnog om het restbedrag te betalen terwijl er verre van zekerheid is dat de reis doorgaat. Momenteel heb ik 20% aanbetaald en ze willen de rest van de reissom innen. Ik ben niet van plan om dit te betalen. Ik heb ze hier ook van op de hoogte gebracht maar krijg geen reactie. Mag de vakantie discounter dit doen?

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!