Reisorganisatie TUI schrapt alle vakanties naar Israël in 2023

16 oktober 2023
2 Min. leestijd

Voorlopig lijkt er nog geen einde te komen aan het geweld in de Gazastrook. Hierdoor is het te gevaarlijk om naar Israël te gaan. Heb je een vakantie naar Israël geboekt? TUI heeft alle (groeps)vakanties in 2023 naar het land geannuleerd.

Op zaterdag 7 oktober 2023 start de militante Palestijnse beweging Hamas met een terreuraanval op Israël. Daarop reageert het land met een aanval in Gaza. Zowel in Israël, als in de Gazastrook vallen veel doden. Veel vluchten worden geannuleerd en Nederlanders die in het land zitten worden gerepatrieerd.

”Minstens tot einde van het jaar” geen vakantie naar Israël

Om naar Israël te reizen, geeft Buitenlandse Zaken kleurcode oranje af. Met dit advies vindt TUI het niet verantwoordelijk om naar het land toe te reizen. Het ziet er voor nu ook niet naar uit dat het geweld snel ophoudt. Volgens Petra Kok, persvoorlichter van TUI, is daarom het besluit genomen tot in ieder geval 31 december 2023 geen vluchten naar Israël te laten vertrekken. Tenzij de situatie veranderd.

Wat doen de andere reisorganisaties?

Andere reisorganisaties nemen ook maatregelen naar aanleiding van het geweld in de Gazastrook. KLM, Transavia, easyJet hebben alle vluchten tot volgende week geannuleerd. Maar niet al tot het einde van het jaar zoals TUI. De vluchten die momenteel naar Israël vertrekken zijn enkel repatriëringsvluchten.

Is jouw reis naar Israël geannuleerd?

Je kunt je geld terugkrijgen, of je reis op een ander moment plannen. Samen met TUI kun je kijken naar de opties. Doordat de situatie in Israël is uitgeroepen tot calamiteit, vergoedt het calamiteitenfonds de kosten van de annulering. Dit doen zij bij alle reisorganisaties die zijn aangesloten bij de ANVR, waaronder TUI.

Wil je meer weten over de situatie? Lees dit artikel.

Bronnen: TUI, RTL Nieuws, archief. Foto: ANP Foto.

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!