Schiphol: ‘Geen reizigersplafond meer nodig vanaf maart’

18 januari 2023
2 Min. leestijd

In de zomer van 2022 heeft Schiphol veel last gehad van een groot personeelstekort. Veel vluchten zijn geschrapt of vertraagd. In aanloop naar de komende zomer zegt de luchthaven geen last meer te hebben van het tekort. De lange wachtrijen zijn dus verleden tijd en er geldt vanaf maart 2023 geen reizigersplafond meer.

Einde van de algemene beperking van reizigers

Na maanden is er straks geen beperking meer op het aantal reizigers dat dagelijks mag vertrekken vanaf Schiphol. De luchthaven en de luchtvaartmaatschappijen gaan nog wel samenwerken om te zorgen dat de piekdagen soepel verlopen.

Op piekdagen Schiphol mogelijk nog wél beperkingen

Op die piekdagen zijn namelijk ook enkele momenten waarop heel veel vluchten vertrekken. Een betere spreiding van vertrekkende reizigers zorgt voor een goed doorstroom. Als de vrijwillige afspraken niet tot voldoende resultaat leiden, zal Schiphol voor piekdagen alsnog beperkingen opleggen.

Werving van personeel

De afgelopen maanden is Schiphol druk bezig geweest met het werven van personeel. De luchthaven denkt 850 extra veiligheidsagenten nodig te hebben voor het zomerseizoen. Inmiddels zitten zij op de helft. De verwachting is dat de resterende tekorten tegen de zomervakantie zijn opgelost.

Productiviteitsmaatregelen

Naast het werven van personeel is de luchthaven ook bezig met het slimmer organiseren van de beveiliging. Ook werkt Schiphol aan betere werkinstructies, zodat het controleren van handbagage efficiënter gaat.

Bron: Schiphol, ANP. Foto: Shutterstock.

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!