Transavia annuleert 32 vluchten door beschadigde toestellen: dit betekent het voor jou

01 augustus 2024
2 Min. leestijd

Transavia heeft afgelopen week 32 vluchten geannuleerd, wordt vandaag op 1 augustus 2024 bekend. De reden hiervan zijn verschillende beschadigde toestellen, die vaak nog in het buitenland staan gestald. Voor het hoogseizoen gaat het om een fors aantal geschrapte vluchten.

Wat is er aan de hand met de vloot van Transavia?

”Sommige vliegtuigen stonden met technische problemen vast in het buitenland. In de keten van reparaties en onderdelen is het al lastig en dat de vliegtuigen niet in Nederland staan is een extra complexiteit”, zegt de woordvoerder van Transavia.

Wat zijn de gevolgen van de geannuleerde vluchten bij Transavia?

De woordvoerder meldt dat er mogelijk mensen zijn die door de situatie niet op vakantie kunnen. Het dochterbedrijf van KLM heeft 4 extra vliegtuigen achter de hand. “Helaas heb je soms te maken met een dag waarin dat niet voldoende blijkt.” Elk incident kan een annulering betekenen als de luchtvaartmaatschappij door de reserves heen is, volgens de woordvoerder van Transavia.

Aan De Telegraaf laat Petra Kok van TUI weten: “De reisorganisaties die pakketreizen verkopen met een Transavia vlucht werken er met man en macht aan om alternatieve vluchten te vinden om die vakanties door te laten gaan. Dat is een hele moeilijke zoektocht in het hoogseizoen.

Gaat Transavia nog meer vluchten schrappen?

Transavia zal waarschijnlijk ook in onder andere september en oktober vluchten moeten schrappen, meldt De Telegraaf. “Er zijn aanpassingen in het schema om onze operatie stabiel te houden in verband met de verstoorde toeleveringsketens van onderdelen. Ook zitten we krap in de technici”, aldus de woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij.

Hoe lang heeft Transavia al problemen met de vloot?

Als 3 jaar op en rij heeft Transavia de vloot niet op orde. Ook als is 32 geannuleerde vluchten veel voor het hoogseizoen, vorig jaar (2023) schrapte de vliegorganisatie er meer dan 100. MAX vakantieman besteedt hier dat jaar ook aandacht aan in de uitzending.

Bronnen: ANP, Telegraaf. Foto: ANP.

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

  • Casey27
    Casey27

    Via Corendon zouden we met een Transavia toestel vertrekken van Eindhoven op zondag 21 juli. Oorspronkelijk zouden we 19.50 vliegen maar nog voor aankomst op de luchthaven was er al vertraging. Uiteindelijk werd er 22.15 begonnen met boarden, maar toen iedereen op de startbaan klaarstond om in te stappen werd de vlucht nog gecanceld... uiteindelijk zijn we 4 dagen later en wederom met vertraging alsnog vertrokken

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!