Transavia moet vluchten schrappen om tekort aan toestellen: dit is tot nu toe bekend

22 maart 2024
2 Min. leestijd

De komende weken moet Transavia verschillende vluchten schrappen. Vermoedelijk gaat het om vluchten tussen midden april en eind juni. Het dochterbedrijf van KLM kampt met een tekort aan toestellen door uitgelopen onderhoudswerkzaamheden. Echter, het is nog onbekend om hoeveel vluchten het precies gaat. Net als in 2023 begint het jaar niet soepel voor de luchtvaartmaatschappij.

Wat is er aan de hand?

Vorig jaar (2023) lijkt het wel een soap: constant moet Transavia vluchten schrappen, omdat ze met een groot tekort aan toestellen kampen. Duizenden reizigers zijn gedupeerd, vele vluchten raken vertraagd of vakanties gaan zelfs niet door. Ondanks alle inspanningen om in 2024 weer met een volledige vloot klaar te staan voor het vakantieseizoen, blijkt alweer dat de onderhoudswerkzaamheden zijn uitgelopen. En dat betekent: opnieuw te weinig vliegtuigen.

Om welke vluchten van Transavia gaat het?

Vooralsnog is de omvang van het probleem onbekend. Vermoedelijk gaat het om vluchten tussen midden april en eind juni, aldus bronnen van De Telegraaf. Daarmee treft het ook de vluchten die in de meivakantie vertrekken. Volgens de bronnen worden sommige slecht geboekte vluchten samengevoegd en zijn er al duizenden gedupeerden. Maar over hoeveel vluchten het totaal betreft en hoe groot het tekort aan toestellen is, zwijgt de luchtvaartmaatschappij nog steeds.

Ook in de zomer van 2024 worden vluchten geschrapt, dit keer met vertrek van Rotterdam The Hague Airport.

Hoe weet ik of mijn vlucht met Transavia is geannuleerd?

Als je vlucht is geannuleerd, heeft Transavia je daar per mail van op de hoogte gesteld. Controleer voor de zekerheid ook je spam-inbox. Is je vlucht binnen 2 weken van tevoren geschrapt? Lees hier waar je dan recht op hebt.

Wat kan ik doen als mijn vlucht is geannuleerd?

Heb je de vlucht rechtstreeks bij Transavia geboekt? Dan kun je hem kosteloos omboeken, of je krijgt je geld terug. Dit wil echter niet zeggen of een misgelopen (hotel)overnachting, evenement of huurauto ook wordt vergoed. Heb je bij een andere reisorganisatie geboekt? Dan moet je daar contact mee opnemen.

Bronnen: ANP, AD, De Telegraaf. Foto: ANP.

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!