Vanaf 1 mei 2025 alleen nog online inchecken bij Ryanair, balie wordt verleden tijd

11 oktober 2024
2 Min. leestijd

Online inchecken kan steeds vaker, maar nog lang niet iedereen is daar aan gewend. Toch heeft Ryanair nu besloten om het fysieke inchecken te schrappen. Per 1 mei 2025 is het alleen nog mogelijk om online in te checken. Dit gaat er veranderen.

Waarom kun je niet meer fysiek inchecken bij Ryanair?

Het uitprinten van fysieke instapkaarten kost veel geld. Als dit proces enkel online verloopt bespaart dit een hoop geld, aldus Michael O’Leary, topman van Ryanair. Hij zegt dat naast het printen van de tickets, het huren van zo’n ticketbalie ook veel geld kost. Vanaf mei kun je daarom uitsluitend via de app van Ryanair inchecken.

Overigens brengt het fysieke inchecken bij de balie tegenwoordig ook al extra kosten met zich mee. Je betaalt namelijk 55 euro als je met een instapkaart op de vlucht stapt.

Hoe moet ik online inchecken bij Ryanair?

In de toekomt kun je de dus alleen met de app van Ryanair inchecken. Volgens de luchtvaartmaatschappij brengt dat meerdere voordelen met zich mee. In de app krijg je actuele reisinformatie en het laat zien bij welke gate je moet zijn. De topman verzekert dat het gebruik zeer eenvoudig is. Al is het wel zo dat je mogelijk niet kunt meevliegen met Ryanair als je geen smartphone in bezit hebt. Heb je wel met de app ingecheckt, maar is je telefoon uitgevallen? Dan kun je met je naam en paspoort alsnog aan boord. De vliegorganisatie kan met deze gegevens achterhalen of je bent ingecheckt en bijvoorbeeld ook welke stoel je geboekt hebt.

Vanaf welke Nederlandse luchthaven vliegt Ryanair?

Ryanair vliegt in Nederland vanaf 3 luchthavens. Dat zijn: Schiphol Airport, Eindhoven Airport en Maastricht Aachen Airport. Ga je binnenkort vliegen? Houd er dan rekening mee dat het meenemen van handbagage tegenwoordig kosten met zich mee kan brengen.

Bronnen: HLN, Ryanair, The Mirror, Luchtvaartnieuws. Foto: Shutterstock.

 

Ben je benieuwd naar meer vakantienieuws en -tips?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van MAX vakantieman en Meldpunt en blijf op de hoogte van het belangrijkste consumentennieuws.

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!