Maandag 27 maart naar Duitsland? Vrijwel geen vervoer door grote staking

24 maart 2023
2 Min. leestijd

Aanstaande maandag 27 maart krijgt Duitsland te maken met een landelijke staking in het (openbaar) vervoer. Niet alleen de treinen, trams en metro’s rijden niet, maar de kans is zeer groot dat ook vliegtuigen en binnenvaart stilligt. Zelfs beheerders van rijkswegen staken mee, hierdoor kunnen tunnels zijn gesloten.

Ga je die dag voor een treinreis naar Duitsland óf vlieg je voor vakantie vanaf een Duitse luchthaven? Dan zul je goed op moeten letten, of liever zelfs: een andere dag kiezen.

Staking zorgt voor grote gevolgen

Het is reëel dat de staking maandag zo’n 380.000 vliegtuigpassagiers raakt. Ook bij de rest van het vervoer zal het voor grote problemen zorgen. Naar verwachting worden de eerste vervoersdiensten zondag 26 maart al stilgelegd. De gevolgen van de staking voor Nederlanders is niet volledig bekend. Wel doen werknemers van eurobahn mee. Zij verzorgen het vervoer tussen Venlo en Hamm (Duitsland) en tussen Hengelo en Bielefeld (Duitsland).

Wat kun je doen als je naar Duitsland gaat?

Wil je maandag naar Duitsland? Dan kun je het best al (vroeg) op zondag vertrekken. Als je maandag een vlucht gepland hebt staan is het belangrijk om goed de reisinformatie in de gaten te houden. De kans is echter groot dat de vlucht wordt geannuleerd. Ook internationale treinen naar of door het land rijden niet. Naar verwachting vertrekt de laatste nachttrein vanaf Nederland zelfs al zaterdagavond en vertrekt daarna pas weer dinsdag avond.

De NS neemt contact op met reizigers, om ze te laten weten hoe zij hun tickets kunnen annuleren of omboeken en hoe ze hun geld terug kunnen krijgen.

Auto als alternatief?

Met de auto naar Duitsland is op maandag ook niet ideaal. Doordat alle vervoersdiensten niet reizen kan het druk worden op de weg. Bovendien zijn tunnels mogelijk gesloten. Een dag wachten met je trip naar Duitsland is daarom de moeite waard.

Stakingen in Nederland

Ook in ons land wordt er de laatste tijd veel gestaakt. Hier gaat het om het openbaar vervoer. Wil je weten hoe dat er nu voor staat? Bekijk hier het overzicht van de geplande stakingen. Zolang de vervoersbedrijven en vakbonden niet tot een overeenkomst komen, zullen meer stakingen volgen.

Bron: ANP, NOS. Foto: Shutterstock.

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!