Ondanks afgewende staking op 15 en 16 mei in Duitsland, grote kans op storingen in het treinverkeer

12 mei 2023
2 Min. leestijd

Van zondagavond 14 mei 2023 vanaf 22.00 uur tot dinsdagnacht 16 mei 24.00 uur werd eerder grootschalige staking in het Duitse treinverkeer voorspeld. Op het laatste moment is deze toch afgewend. Toch wordt er een grote storing verwacht, het is ingewikkeld om alle uitgevallen 50.000 reizen op korte termijn weer in te plannen. Zo rijden de Arriva-verbindingen tussen Nederland en Duitsland de komende dagen niet.

Onzeker of meer treinen uitvallen

De ARRIVA trajecten van en naar Nederland rijden op 14, 15 en 16 mei niet. Het gaat om die tussen Heerlen en Aken en tussen Bad Nieuwenschans (Groningen) en Weener. Als vervangend vervoer zijn er bussen ingezet.

Wat betekent het voor de internationale treinen?

De ICE-treinen, de Intercity naar Berlijn en de Nightjet-slaaptrein naar Zwitserland en Oostenrijk zouden tijdens de staking niet rijden. Deutsche Bahn had gewaarschuwd voor zeer grote verstoringen, zowel bij passagiers- als vrachtvervoer. Echter door de verstoringen is het niet zeker of alles weer rijdt. Check goed van tevoren of je reis doorgaat en let op eventuele vertragingen.

Duits treinverkeer kampt langer met stakingen

Het is niet de eerste keer dat het Duitse spoorpersoneel staat. Het is de afgelopen maanden onrustig op het spoor én in de lucht. Afgelopen april staakte al het openbaar vervoer en het luchtverkeer.

Bronnen: ANP, archief. Foto: Shutterstock.

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!