Allerlei maaltijdopties bij het boeken: welke is waarvoor handig en is all inclusive altijd het voordeligst?

29 april 2023
3 Min. leestijd

Het grote voordeel aan een all inclusive vakantie, is dat je vooraf al weet wat je kwijt bent aan het verblijf en eten. Elke avond uit eten is gemiddeld duurder dan als je dit vooraf betaalt. Maar is het echt voordelig, of kun je soms beter voor een logies plus ontbijt kiezen? Wij leggen alle voor- en nadelen per maaltijdtype uit. Zo weet je hoe je de meeste voordeel haalt uit je vakantie.

Logies

In de basis boek je altijd logies, de betekenis hiervan is namelijk: nachtverblijf. Eten en drinken moet je dus zelf verzorgen. Houd je ervan om zelf te kiezen waar je eet, of doe je dat graag lokaal? Dan is logies handig voor jou.

Logies plus ontbijt

De naam zegt het al, je krijgt bij deze optie je ontbijt bij de accommodatie. Ga je er in de middag/avond graag op uit? Dan is dit een ideale maaltijdvorm. Je hoeft er ’s middags niet aan te denken boodschappen voor het ontbijt te doen, want dat staat elke ochtend al klaar. Zo kun je er lekker op uit daarna.

Halfpension en volpension

Bij halfpension zit het ochtend- en avondmaal inbegrepen. Let erop dat de drank tijdens het diner wel voor eigen kosten is. Bij volpension krijg je de lunch erbij. Ook hier dien je voor drank tijdens de lunch te betalen. Als je van plan bent (bijna) de hele vakantie bij het hotel of op het resort te blijven, haal je hier meer profijt uit, dan elke avond los af te rekenen.

All inclusive

Ook all inclusive (of zelfs ultra all inclusive) is handig als je van plan bent de hele vakantie op de accommodatie te blijven. Hier krijg je nog meer luxe: alle drankjes zitten ook inbegrepen. Enige nuance is dat het hier gaat om lokale (non)alcoholische dranken. Dit kan heel voordelig zijn omdat – wanneer je veel in het hotel blijft – goedkoper uit bent, dan los voor alle drank te betalen. Je betaalt eigenlijk voor een vakantie met daarbij het eten voor de hele dag. Ga je juist vaker de stad in en blijf je daar wat eten? Dan is logies plus ontbijt een voordeligere optie.

Het meeste voordeel

In principe is een all inclusive vakantie in de meeste gevallen het voordeligst. Alleen hoe meer je buiten het resort verblijft en daar gaat dineren, hoe minder profijt je eruit haalt. In feite heb je al betaald voor alle maaltijden op de accommodatie, als je alsnog daarbuiten luncht of dineert, betaal je dubbel. Je kunt het ook zelf vergelijken door te berekenen hoeveel geld je kwijt bent per dag aan all inclusive of logies + restaurant.

Wil je een uitgebreide uitleg over alle soorten maaltijdopties die er zijn? Lees dan dit artikel.

Bronnen: Margriet, Prijsvrij, Corendon. Foto: Shutterstock.

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!