Je vliegbagage van tevoren afleveren? Bij easyJet is het mogelijk

09 mei 2023
2 Min. leestijd

Houd je niet van het extra vroeg opstaan voor een vlucht in de ochtend? EasyJet geeft reizigers nu de mogelijkheid om vliegbagage alvast een dag van tevoren af te leveren op Schiphol. Zo kun je ’s morgens direct doorlopen naar de beveiligingscontrole. Je bespaart tijd én het verbetert de doorstroom op Schiphol, zo wordt er gehoopt.

Gratis service

Koffers en tassen mogen gratis de avond van tevoren tussen 19.00 en 20.30 uur op Schiphol worden gebracht. Dit geldt overigens alleen voor vluchten die de volgende dag vóór 08.00 uur vertrekken. Het gaat om een proef van iets langer dan een maand. Als de service bevalt, zal het de rest van de zomermaanden worden ingezet.

Niet alleen easyJet helpt passagiers tijd te besparen

Ook andere maatschappijen proberen te werken aan een betere doorstroming op Schiphol. Zo laat TUI vanaf nu tegen betaling de bagage van passagiers thuis ophalen. Ook de luchthaven zelf geeft tips om sneller door de beveiligingscontrole te komen door bijvoorbeeld de juiste kleding te dragen. Daarnaast kun je nu ook een tijdslot voor de security vooraf reserveren.

Betere doorstroom

In 2022 gaat het mis op Schiphol. Er zijn extreem lange rijen voor de beveiligingscontrole en sommige mensen missen hun vlucht. Daarom wordt er nu hard gewerkt aan een betere doorstroom op de luchthaven.

Bronnen: ANP, archief. Foto: Shutterstock.

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!