Klanttevredenheid Schiphol daalt, hoe scoren andere Nederlandse luchthavens?

25 oktober 2022
2 Min. leestijd

Het is al maanden chaos op Schiphol, door het grote personeelstekort staan mensen soms úren in de rij. Voorheen stond de luchthaven altijd bekend als een van de beste vliegvelden van Europa. Toch blijkt uit een inventarisatie van vliegveldinfo.nl dat Schiphol in populariteit is gedaald als het gaat om klanttevredenheid. Zo staat het vliegveld nu op plek 40 in de lijst met een score van 4 sterren. Hoe zit dat met de rest van de Nederlandse luchthavens?

Op basis van een inventarisatie van Google-beoordelingen, heeft vliegveldinfo.nl een top 100 gemaakt over de drukste vliegvelden van Europa. In dit vliegveld tevredenheidsonderzoek 2022 komen Schiphol, maar ook Eindhoven Airport voor.

Amsterdam Airport Schiphol

Vorig jaar werd Schiphol nog genomineerd voor beste luchthaven van Europa door de World Travel Awards. Nu behoort het ‘slechts’ tot de middenmoot. De lange wachtrijen, waar de luchthaven mee kampt, komen onder andere door een gebrek aan beveiligers bij de securitycheck. In sommige gevallen waren de rijen zo lang dat vluchten werden gemist. Ook moesten er reizen worden geschrapt.

Dit heeft zelfs geleid tot een procedure bij Schiphol, waardoor je nu gebruik kunt maken van een compensatieregeling als je onnodig kosten hebt gemaakt.

Foto: ANP

Eindhoven Airport

Naast de Amsterdamse luchthaven is er nog een Nederlands vliegveld die een plek in de lijst heeft. Eindhoven Airport staat namelijk met een 3,8 op plek 70. Het is na Schiphol de drukste luchthaven van Nederland.

Andere Nederlandse vliegvelden

Als grootste luchthaven na Eindhoven komt Rotterdam The Hague airport, dit vliegveld behoort niet tot de top 100 drukste luchthavens van Europa, maar scoort wel een 4,1 op basis van Google-beoordelingen. Daarna volgt Maastricht Aachen Airport met een 3,8 en als laatst Groningen Airport Eelde met een 4,3. Let op: de laatste 2 luchthavens hebben aanzienlijk minder reviews dan de rest.

Het beste vliegveld kiezen

Echter geeft zo’n top 100 niet aan over hoe je reis verloopt. Een minder druk vliegveld kan er ook voor zorgen dat je sneller door de wachtrij heen bent. In juli waren de meeste vertragingen en annuleringen bij Eindhoven Airport, aldus RTL Nieuws. Daarna volgt Schiphol. Volgens de site kun je de meeste problemen voorkomen door op maandag of dinsdag vliegen. Bovendien zijn vluchten dan ook vaak goedkoper.

 

Bronnen: AD, Vliegtuiginfo.nl, RTL Nieuws, Google. Foto: Shutterstock

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!