Nieuw probleem voor Schiphol tijdens meivakantie, dit is er aan de hand

21 april 2023
2 Min. leestijd

Nu Schiphol eindelijk de tekorten bij de beveiligers weet op te lossen, wordt het probleem bij de teruglopende bagage- en passagiersafhandelaars alsmaar groter. Er zijn mogelijk zelfs wilde acties gepland tijdens de meivakantie, juist nu de luchthaven hoopt op een rustig verloop.

Wat is er aan de hand op Schiphol?

Bagagemedewerkers, platformpersoneel en passagiersafhandelaars worden steeds schaarser op Schiphol. Waar de tekorten voor beveiligers en bagageafhandeling weer zijn opgevuld door een beter salaris en bonussen te bieden, is er voor het andere personeel niets veranderd.

Een oplossing voor het probleem is het verhogen van de algemene ticketprijzen met een paar euro. Met de extra inkomsten kunnen de lonen van het personeel worden betaald.

Duurdere tickets

De Werkgeversvereniging Passagiers en Bagageafhandeling Luchtvaart (WPBL) stelt dat er maatschappelijk brede steun is voor het plan, waaronder in de Tweede Kamer, bij reisorganisaties en de passagiers. Alleen de luchtvaartmaatschappijen willen niet, aldus voorzitter Edwin van der Linden. “Luchtvaartmaatschappijen vinden zichzelf geen partij. Maar zij betalen ons en ze hebben er groot belang bij dat Schiphol blijft draaien.”

Is er kans op een ‘wilde staking’ op Schiphol?

Vooralsnog was er van 1 staking een datum bekend, maar die is vervolgens ook weer afgelast door Schiphol. Reis je voor de zekerheid via een Duitse luchthaven? Ook hier ben je niet altijd verzekerd voor je vlucht. Duitsland kampt namelijk ook met verschillende stakingen, waardoor vluchten vertragen of zelfs worden geannuleerd.

Bronnen: ANP, AD. Foto: Shutterstock.

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

 • Anitasia
  Anitasia

  Ik ben helemaal niet blij met dit bericht en maakt me nerveus!
  Ik ga op Koningsdag vliegen naar Rome om vervolgens op een cruiseschip te stappen……
  Het zal niet de eerste keer zijn dat ik letterlijk en figuurlijk de boot mis door Schiphol!!!
  Duim voor ons op een normale doorgang…………

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!