Sneller naar de gate door een tijdslot bij de security te reserveren? Dat kan nu bij alle vluchten

06 juli 2023
2 Min. leestijd

Sinds april 2023 maakt Schiphol het mogelijk om een tijdslot te reserveren voor de security. Deze maatregel is genomen vanwege de lange rijen bij de veiligheidscontrole van een jaar eerder. Eerst was het reserveren van zo’n slot alleen mogelijk voor vluchten binnen het Schengengebied. Nu is het ook mogelijk voor alle bestemmingen.

Een tijdslot reserveren voor de security

Wanneer je een tijdslot reserveert, hoef je niet (te) ruim van tevoren aan te komen op het vliegveld. Je maakt op de website van Schiphol een gratis afspraak, zodat je weet hoe laat je bij de security moet zijn. Het tijdslot geldt alleen voor de security, je moet (waar nodig) nog wel rekening houden met de eventuele rij bij de incheckbalie en bagage-afgifte. In dit artikel leggen wij uit hoe de reservering in zijn werk gaat.

Ook bij Eindhoven Airport kun je een tijdslot reserveren, het gaat hier nog wel om vluchten binnen het Schengengebied.

Sneller door de rij met een goede voorbereiding

Er zijn ook andere manieren om minder lang in de rij te hoeven staan op Schiphol. Wanneer je rekening houdt met de juiste kleren kun je soms sneller door de security. Dit zijn de dingen waar je op kunt letten. In de uitzending van MAX vakantieman op 12 juni 2023 is Patricia Vitalis, operationeel directeur bij Schiphol te gast. Zij geeft ook een aantal tips voor een goed voorbereide reis.

Bron: archief, Schiphol. Foto: Shutterstock.

Benieuwd naar meer vakantietips?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van MAX vakantieman en MAX Meldpunt voor het belangrijkste consumentennieuws.

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!