Topdrukte op Schiphol: vermijd deze dagen

09 juni 2022
3 Min. leestijd

Het is nog steeds enorm druk op Schiphol. Omdat dit voornamelijk wordt veroorzaakt door personeelstekort, is het vermoeden dat er ook deze zomer lange rijen zullen zijn. Welke dagen er topdrukte wordt verwacht, zochten wij voor u uit.

Rapport

Dat u lang moet wachten op Schiphol, zal waarschijnlijk ook in juli en augustus 202het geval zijn. Dat schrijft RTL Nieuws over een vooruitblik over de verwachte drukte van het Airport Operation Centre (APOC) van Schiphol. Deze organisatie houdt de logistieke processen op Schiphol in de gaten en maakt rapporten, ook over de verwachte drukte op Schiphol.

Topdrukte in juli op Schiphol

Zoals eerder benoemd, is de verwachte drukte op Schiphol in juli 2022 het hoogst. Doordat veel vakantiegangers in deze maand vertrekken, verwacht APOC enorme drukte, met minimaal 70.000 vertrekkende reizigers op vrijwel alle dagen. Uit de vooruitblik blijkt dat 1, 2, 3, 4, 5, 6 en 9 juli het minst druk zullen worden met minimaal 60.000 vertrekkende reizigers per dag. Deze verwachtingen kunnen nog veranderen. RTL Nieuws meldt echter dat de organisatie een vermindering van de verwachte drukte klein acht, tenzij veel vluchten vanaf andere luchthavens vertrekken of heel veel reizigers hun vakantie annuleren.

Augustus iets rustiger

Ook in augustus 2022 lijken veel mensen te vliegen vanaf Schiphol. De verwachting is dat er dagelijks minimaal 65.000 reizigers zullen vertrekken. Toch is deze maand volgens de vooruitblik van APOC minder druk dan juli. Bent u van plan om nog een vlucht te boeken via Schiphol? Dan kunt u het best in de laatste week van augustus vertrekken. Deze periode lijkt tot nu toe het rustigst.

Schiphol
SCHIPHOL – Op luchthaven Schiphol heerst dit weekend grote drukte. De luchthaven kampt met grote tekorten aan personeel omdat er sprake is van honderden vacatures bij de incheckbalies, beveiliging en in de bagagekelder die niet ingevuld kunnen worden. ANP EVERT ELZINGA

Kleurcodes

Om inzichtelijk te krijgen in hoe druk het wordt, hanteert het APOC kleurcodes, een soort druktemeter. Deze kleurcodes zijn gebaseerd op het aantal vertrekkende passagiers per dag op Schiphol. Reizigers die overstappen op een andere vlucht of aankomen op de luchthaven worden niet meegerekend. Er zijn 4 categorieën. De 1e is geel, met meer dan 60.000 reizigers. De 2e kleurcode is oranje, bij meer dan 65.000 reizigers, en de 3e en 4e categorie zijn rood tot donkerrood met 70.000 en 75.000 vertrekkende reizigers. Tot slot is er ook nog de kleurcode paars, die aangeeft dat er een tekort aan beveiligers is. Dit is in de meivakantie 2022 bijvoorbeeld een bijkomend probleem geweest, bovenop gemiddeld 90.000 vertrekkende reizigers per dag.

Ondervond u hinder van de wachtrijen op Schiphol. Lees hier wat u dan kunt doen.

(Bronnen: Schiphol.nl, RTL Nieuws, NOS. Foto: ANP en Shutterstock)

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!